IEK:
Μαγειρική

Τεχνικός Αρτοποιός - Ζαχαροπλαστικής

Μοιράσου το
Φορέας Εκπαίδευσης:
Ι.Ι.Ε.Κ. ΔΕΛΤΑ 360
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ, ΚΑΛΑΜΑΤΑ, ΠΑΤΡΑ
Οκτώβριος 2019, Φεβρουάριος 2020
2 έτη
Πλήρους
Ελληνικά

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

 Απολυτήριο Λυκείου

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Ο αρτοποιός - ζαχαροπλάστης έχει μετατραπεί σε σύγχρονο επαγγελματία, που χαρακτηρίζεται από φαντασία, ακρίβεια, δημιουργικότητα και διάθεση για πειραματισμό. Μια μικρή παραλλαγή σε μια κλασική συνταγή είναι αρκετή για να τη μεταμορφώσει σε κάτι εντελώς νέο.

Οι πρωτότυπες ιδέες των νέων αρτοζαχαροπλαστών έχουν δημιουργήσει μια τεράστια ποικιλία παρασκευασμάτων από αλεύρι ή από ζάχαρη, που καλύπτει κάθε γούστο. Παράλληλα, εφαρμόζοντας σύγχρονες τεχνικές food styling τονίζουν κατάλληλα τις δημιουργίες, δίνοντας τους εξαιρετική εμφάνιση. Συνολικά, το IEK ΔΕΛΤΑ 360° εξασφαλίζει στους σπουδαστές την εξειδίκευση και εμπειρία που χρειάζονται για να ετοιμάζουν ελκυστικά προϊόντα αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής, με ξεχωριστή γεύση αλλά και με τη σωστή θρεπτική αξία.

Το ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360°προετοιμάζει άριστα το μελλοντικό επαγγελματία ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις υψηλές απαιτήσεις του επαγγέλματος που έχει επιλέξει.

Τα μαθήματα διδάσκονται από έμπειρους και καταξιωμένους επαγγελματίες του κλάδου, οι οποίοι μεταδίδουν στους σπουδαστές τις γνώσεις, τις τεχνικές αλλά και την αγάπη τους για το επάγγελμα. Τα μαθήματα που διδάσκονται είναι:
Αρτοποιητική Τέχνη
Ζαχαροπλαστική Τέχνη
Αρχές Οικονομικής
Γαλλικά
Τεχνικές Εγκαταστάσεις - Εξοπλισμός
Έλεγχος Εμπορευμάτων
Πρώτες Ύλες & Προϊόντα Αρτοποιίας - Ζαχαροπλαστικής
Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα
Υγιεινή & Ασφάλεια
Στοιχεία Συστημάτων Διαχείρισης της Ποιότητας - HACCP
Κοστολόγιο Παρασκευασμάτων
Διαιτητική
Αρχές Νομοθεσίας Τροφίμων - Επαγγέλματος
Αγγλικά
Πρακτική Άσκηση

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Η διαρκής ανοδική τάση του κλάδου της Αρτοποιίας - Ζαχαροπλαστικής έχει δημιουργήσει την ανάγκη για περισσότερους εξειδικευμένους επαγγελματίες.

Οι απόφοιτοι Τεχνικοί Αρτοποιοί - Ζαχαροπλάστες μπορούν να σταδιοδρομήσουν ως ελεύθεροι επαγγελματίες, στη δική τους επιχείρηση ή να ξεκινήσουν την καριέρα τους στις κουζίνες μεγάλων αρτοζαχαροπλαστείων και ξενοδοχείων.

Το πρώτο βήμα για μια επιτυχημένη καριέρα ξεκινά μέσω του Γραφείου Σταδιοδρομίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360°, το οποίο εξασφαλίζει αμειβόμενη πρακτική άσκηση σε 5άστερα ξενοδοχεία της χώρας για όλους τους σπουδαστές.

Ο Τεχνικός Αρτοποιίας Ζαχαροπλαστικής μπορεί να εργαστεί σε:

  • Σε αλυσίδες αρτοποιείων, ζαχαροπλαστείων και αρτοζαχαροπλαστείων.
  • Σε εργαστήρια αρτοποιίας & ζαχαροπλαστικής.
  • Στο επισιτιστικό τμήμα ξενοδοχειακών μονάδων, City Hotels και Resorts.
  • Επιχειρήσεις επισιτισμού - catering.
  • Βιομηχανίες και Βιοτεχνίες παρασκευής πρώτων υλών αρτοποιίας & ζαχαροπλαστικής.
ΔΙΔΑΚΤΡΑ
Για πληροφορίες σχετικά με τα δίδακτρα επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης
ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Όλα τα νέα και οι ενημερώσεις απευθείας στο email σας