IEK:
Μαγειρική

Τεχνικός Αρτοποιός – Ζαχαροπλαστικής

Μοιράσου το
Φορέας Εκπαίδευσης:
Ι.Ι.Ε.Κ. ΔΕΛΤΑ - Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Φεβρουάριος 2020, Οκτώβριος 2020
2 έτη
Πλήρους
Ελληνικά

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Απολυτήριο Λυκείου

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Ο αρτοζαχαροπλάστης έχει εξελιχθεί σε ένα σύγχρονο επαγγελματία, που χαρακτηρίζεται από φαντασία, ακρίβεια και διάθεση για πειραματισμό. Μια μικρή παραλλαγή σε μια κλασική συνταγή είναι αρκετή για να τη μεταμορφώσει.

Οι πρωτότυπες ιδέες των νέων αρτοζαχαροπλαστών έχουν δημιουργήσει μια τεράστια ποικιλία προτάσεων για κάθε γούστο. Οι σύγχρονες τεχνικές, η διεύρυνση των Α’ υλών και το food styling έχουν αναγάγει την ζαχαροπλαστική σε μορφή τέχνης!

Το πρόγραμμα σπουδών του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ προετοιμάζει άρτια τον μελλοντικό Pastry Chef όχι μόνο στην παρασκευή και εκτέλεση συνταγών κάθε τύπου, αλλά και στην οργάνωση του χώρου της κουζίνας-ζαχαροπλαστείου καθώς και στη διοίκηση του προσωπικού της.

Τα μαθήματα διδάσκονται από καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου, οι οποίοι θα σου μεταδώσουν τις γνώσεις, τις εμπειρίες και την αγάπη τους για το επάγγελμα. Τα μαθήματα που διδάσκονται είναι:

  • Αρτοποιητική Τέχνη
  • Ζαχαροπλαστική Τέχνη
  • Αρχές Οικονομικής
  • Γαλλικά
  • Τεχνικές Εγκαταστάσεις – Εξοπλισμός
  • Έλεγχος Εμπορευμάτων
  • Πρώτες Ύλες & Προϊόντα Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής
  • Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα
  • Υγιεινή & Ασφάλεια
  • Στοιχεία Συστημάτων Διαχείρισης της Ποιότητας – HACCP
  • Κοστολόγιο Παρασκευασμάτων
  • Διαιτητική
  • Αρχές Νομοθεσίας Τροφίμων – Επαγγέλματος
  • Αγγλικά
  • Πρακτική Άσκηση

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Η ανοδική τάση του κλάδου της Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής έχει δημιουργήσει την ανάγκη για εξειδικευμένους επαγγελματίες. Οι απόφοιτοι της ειδικότητας μπορούν να σταδιοδρομήσουν ως ελεύθεροι επαγγελματίες, στη δική τους επιχείρηση ή να εργαστούν στις κουζίνες μεγάλων αρτοζαχαροπλαστείων και ξενοδοχείων και να ακολουθήσουν μια καριέρα που οδηγεί σε ιδιαίτερα υψηλές απολαβές!

Ως Τεχνικός Αρτοποιίας Ζαχαροπλαστικής μπορείς να εργαστείς σε:

  • Αρτοποιεία, Ζαχαροπλαστεία και Αρτοζαχαροπλαστεία
  • Εργαστήρια αρτοποιίας & ζαχαροπλαστικής
  • Επισιτιστικά τμήματα ξενοδοχειακών μονάδων, City Hotels και Resorts
  • Επιχειρήσεις επισιτισμού – catering
  • Βιομηχανίες και Βιοτεχνίες παρασκευής πρώτων υλών αρτοποιίας & ζαχαροπλαστικής

Το πρώτο βήμα για μια επιτυχημένη καριέρα γίνεται με την υποστήριξη του Γραφείου Σταδιοδρομίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, το οποίο σου προτείνει θέσεις πρακτικής εξάσκησης στις συνεργαζόμενες εταιρείες και σε βοηθάει στο χτίσιμο του επαγγελματικού σου προφίλ.

ΔΙΔΑΚΤΡΑ
Για πληροφορίες σχετικά με τα δίδακτρα επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης
ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Όλα τα νέα και οι ενημερώσεις απευθείας στο email σας