IEK:
Μαγειρική

Τεχνικός Αρτοποιός – Ζαχαροπλαστικής

Μοιράσου το
ΑΘΗΝΑ
Οκτώβριος 2019, Φεβρουάριος 2020
2 έτη
Πλήρους
Ελληνικά

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Απολυτήριο Λυκείου.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Άμεσα συνδεδεμένες μεταξύ τους, η Αρτοποιία και η Ζαχαροπλαστική αποτελούν τις τέχνες που ολοκληρώνουν τον κύκλο της εστίασης. Το ψωμί αποτελεί βασικό συνοδευτικό κάθε γεύματος, ενώ το επιδόρπιο έρχεται να ολοκληρώσει κάθε μενού με τον καλύτερο τρόπο. Σήμερα οι παραδοσιακοί φούρνοι μετατρέπονται σε σύγχρονα αρτοζαχαροπλαστεία, παρέχοντας αναρίθμητες επιλογές σε αρτοσκευάσματα και γλυκά και οι αρτοζαχαροπλάστες μετατρέπονται σε εξειδικευμένους επαγγελματίες η ανάγκη αναζήτησης των οποίων είναι πιο άμεση από ποτέ.

Η Ειδικότητα
Ο αρτοποιός - ζαχαροπλάστης έχει μετατραπεί σε σύγχρονο επαγγελματία, που χαρακτηρίζεται από φαντασία, ακρίβεια και διάθεση για πειραματισμό. Μια μικρή παραλλαγή σε μια κλασική συνταγή είναι αρκετή για να τη μεταμορφώσει. Οι πρωτότυπες ιδέες των νέων αρτοζαχαροπλαστών έχουν δημιουργήσει μια τεράστια ποικιλία παρασκευασμάτων από αλεύρι ή από ζάχαρη, για κάθε γούστο. Οι τεχνικές του food styling τονίζουν τις δημιουργίες, δίνοντας τους εξαιρετική εμφάνιση. Το IEK ΔΕΛΤΑ εξασφαλίζει στους σπουδαστές την εξειδίκευση που χρειάζονται για να ετοιμάζουν ελκυστικά προϊόντα, εύγευστα αλλά και με τη σωστή θρεπτική αξία.

Μαθήματα
Το πρόγραμμα σπουδών του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ προετοιμάζει το μελλοντικό επαγγελματία ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις υψηλές απαιτήσεις του επαγγέλματος που έχει επιλέξει. Τα μαθήματα διδάσκονται από καταξιωμένους επαγγελματίες του κλάδου, οι οποίοι μεταδίδουν στους σπουδαστές τις γνώσεις αλλά και την αγάπη τους για το επάγγελμα. Τα μαθήματα που διδάσκονται είναι:

- Αρτοποιητική Τέχνη
- Ζαχαροπλαστική Τέχνη
- Αρχές Οικονομικής
- Γαλλικά
- Τεχνικές Εγκαταστάσεις - Εξοπλιαμός
- Έλεγχος Εμπορευμάτων
- Πρώτες Ύλες & Προϊόντα Αρτοποιίας - Ζαχαροπλαστικής
- Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα
- Υγιεινή & Ασφάλεια
- Στοιχεία Συστημάτων Διαχείρισης της Ποιότητας - HACCP
- Κοστολόγιο Παρασκευασμάτων
- Διαιτητική
- Αρχές Νομοθεσίας Τροφίμων - Επαγγέλματος
- Αγγλικά
- Πρακτική Άσκηση

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Επαγγελματική Αποκατάσταση
Η ανοδική τάση του κλάδου της Αρτοποιίας - Ζαχαροπλαστικής έχει δημιουργήσει την ανάγκη για εξειδικευμένους επαγγελματίες.
Οι απόφοιτοι της ειδικότητας μπορούν να σταδιοδρομήσουν ως ελεύθεροι επαγγελματίες, στη δική τους επιχείρηση ή να εργαστούν στις κουζίνες μεγάλων αρτοζαχαροπλαστείων και ξενοδοχείων.
Το πρώτο βήμα για μια επιτυχημένη καριέρα γίνεται μέσω του Γραφείου Σταδιοδρομίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, το οποίο εξασφαλίζει αμειβόμενη πρακτική άσκηση σε 5άστερα ξενοδοχεία της χώρας για όλους τους σπουδαστές.

Ο Τεχνικός Αρτοποιίας Ζαχαροπλαστικής μπορεί να εργαστεί σε:
- Σε αλυσίδες αρτοποιείων, ζαχαροπλαστείων και αρτοζαχαροπλαστείων.
- Σε εργαστήρια αρτοποιίας & ζαχαροπλαστικής.
- Στο επισιτιστικό τμήμα ξενοδοχειακών μονάδων, City Hotels και Resorts.
- Επιχειρήσεις επισιτισμού - catering.
- Βιομηχανίες και Βιοτεχνίες παρασκευής πρώτων υλών αρτοποιίας & ζαχαροπλαστικής

ΔΙΔΑΚΤΡΑ
Για πληροφορίες σχετικά με τα δίδακτρα επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης
ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Όλα τα νέα και οι ενημερώσεις απευθείας στο email σας