IEK:
Διαιτολογία / Τρόφιμα

Στέλεχος στην Τεχνολογία Τροφίμων & Ποτών

Μοιράσου το
Φορέας Εκπαίδευσης:
ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ
ΑΘΗΝΑ, ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Οκτώβριος 2020, Φεβρουάριος 2021
2 έτη
Πλήρους
Ελληνικά

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Απολυτήριο Λυκείου

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Τα τρόφιμα και τα ποτά αποτελούν έναν κλάδο με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι σπουδές "Στελέχους Τεχνολογίας Τροφίμων και Ποτών" που σπουδάζει στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ αποκτά γνώσεις απαραίτητες για τη διασφάλιση της παραγωγής προϊόντων σύμφωνα με τις προδιαγραφές που επιβάλλουν η κείμενη νομοθεσία και τα διεθνή στάνταρ.

Το "Στέλεχος Τεχνολογίας και Ελέγχου Τροφίμων και Ποτών" εμπλέκεται σε όλα τα στάδια της διαδικασίας από την παραγωγή του προϊόντος μέχρι τη διάθεσή του στον τελικό καταναλωτή: παραγωγής, διακίνηση, επεξεργασία και διάθεσης με γνώμονα τις ορθές γεωργικές και βιομηχανικές πρακτικές.

Μεταξύ των καθηκόντων του είναι η ανάπτυξη και σχεδιασμός παραγωγής νέων προϊόντων, η επιλογή πρώτων υλών για την παρασκευή τελικών προϊόντων υψηλής ποιότητας, η επιλογή του κατάλληλου μηχανολογικού εξοπλισμού, η επίβλεψη της παραλαβής πρώτων και βοηθητικών υλών καθώς και υλικών συσκευασίας και ο ποιοτικός έλεγχος.

Τα μαθήματα της ειδικότητας είναι τα εξής:

  • Ειδικά Θέματα Φυσικής
  • Γενική Χημεία
  • Αρχές Διατροφής
  • Μοριακή Βιολογία και Γενετική
  • Αναλυτική Χημεία
  • Μηχανική Τροφίμων
  • Εισαγωγή στην Τεχνολογία και Έλεγχο Τροφίμων και Ποτών
  • Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα
  • Μικροβιολογία
  • Χημεία Τροφίμων
  • Βιοστατιστική
  • Βιοχημεία
  • Ασφάλεια και Υγιεινή στην Εργασία
  • Διατροφή και Θρεπτική Αξία
  • Τεχνικές Παρασκευής Διατροφής
  • Βιοτεχνολογία
  • Νομοθεσία και Δεοντολογία
  • Έλεγχος και Καταλληλότητα Τροφίμων
  • Προώθηση και Διαφήμιση Τροφίμων
  • Ανάλυση Τροφίμων
  • Επεξεργασία Τροφίμων και Ποτών
  • Συσκευασία Τροφίμων και Ποτών
  • Τεχνολογία και Έλεγχος Προϊόντων Ζύμης
  • Τεχνολογία και Έλεγχος Προϊόντων Μαναβικής
  • Τεχνολογία και Έλεγχος Προϊόντων Μπακαλικής

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ο απόφοιτος σπουδαστής της ειδικότητας μπορεί να εργαστεί σε:

- Βιομηχανίες και βιοτεχνίες τροφίμων και ποτών.
- Δημόσιους οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στον έλεγχο τροφίμων και ποτών.
- Φορείς πιστοποίησης.
- Εταιρείες catering.
- Ξενοδοχειακές μονάδες.
- Εταιρείες εξοπλισμού βιομηχανιών τροφίμων.
- Εργαστήρια αναλύσεων τροφίμων και ποτών.
- Τμήματα παραγωγής τροφίμων φυτικής ή ζωικής προέλευσης.

ΔΙΔΑΚΤΡΑ
Για πληροφορίες σχετικά με τα δίδακτρα επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης
ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Όλα τα νέα και οι ενημερώσεις απευθείας στο email σας