IEK:
Διαιτολογία / Τρόφιμα

Στέλεχος Τεχνολογίας και Ελέγχου Τροφίμων και Ποτών

Μοιράσου το
ΑΘΗΝΑ, ΓΛΥΦΑΔΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Οκτώβριος 2020, Φεβρουάριος 2021
2 έτη
Πλήρους
Ελληνικά

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Απολυτήριο Λυκείου

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Ο κλάδος των τροφίμων και των ποτών είναι συνεχώς αναπτυσσόμενος στην Ελλάδα και διεθνώς. Η ανάγκη τηςπαραγωγής, διακίνησης, επεξεργασίας και διάθεσης τροφίμων και ποτών, σύμφωνα με τους κανόνες ορθώνγεωργικών και βιομηχανικών πρακτικών, δημιουργούν αυξημένη ζήτηση για εξειδικευμένο προσωπικό.Εξειδικευμένους επαγγελματίες που θα έχουν τις γνώσεις να σχεδιάζουν, να επιβλέπουν, να παρεμβαίνουν στην παραγωγή, καθώς και να ελέγχουν τα προϊόντα σε κάθε στάδιο της παραγωγικής διαδικασίας, έως και τη διάθεσή τους προς κατανάλωση.

Ο ρόλος του «Στελέχους Τεχνολογίας και Ελέγχου Τροφίμων και Ποτών» είναι η διασφάλιση παραγωγής προϊόντων, τα οποία πληρούν τις προδιαγραφές που επιβάλλονται τόσο από τη νομοθεσία όσο και από τα νέα δεδομένα που προκύπτουν από τη συνεχώς εξελισσόμενη επιστήμη της διατροφής.

Μαθήματα
ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΧΗΜΕΙΑ
ΑΡΧΕΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ Ι, ΙΙ
ΜΟΡΙΑΚΗ ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΓΕΝΕΤΙΚΗ
ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΧΗΜΕΙΑ
ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ
ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ
ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑ
ΧΗΜΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΒΙΟΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ
ΒΙΟΧΗΜΕΙΑ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΘΡΕΠΤΙΚΗ ΑΞΙΑ
ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ Ι, ΙΙ
ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑ
ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ Ι, ΙΙ
ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΖΥΜΗΣ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΜΑΝΑΒΙΚΗΣ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΜΠΑΚΑΛΙΚΗΣ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Επαγγελματική Αποκατάσταση
Ως «Στέλεχος Τεχνολογίας και Ελέγχου Τροφίμων και Ποτών», μπορείς να εργαστείς σε:

  • δημόσιους οργανισμούς που ασχολούνται με ελέγχους τροφίμων
  • εργαστήρια αναλύσεων τροφίμων και ποτών
  • βιομηχανίες ή βιοτεχνίες επεξεργασίας ζωικής ή φυτικής προέλευσης τροφίμων στα τμήματα ποιοτικού ελέγχου/ παραγωγής/ πωλήσεων
  • εταιρείες που παράγουν βοηθητικές ύλες και βιομηχανικό εξοπλισμό για εταιρείες τροφίμων
  • εταιρείες εμπορίας τροφίμων και βοηθητικών υλών
  • ξενοδοχειακές μονάδες, ως επικεφαλής του Συστήματος Διαχείρισης της Ασφάλειας των Τροφίμων
  • και ως στέλεχος εταιρείας Συμβούλων Επιχειρήσεων, για εταιρείες τροφίμων και ποτών
ΔΙΔΑΚΤΡΑ
Για πληροφορίες σχετικά με τα δίδακτρα επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης
ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Όλα τα νέα και οι ενημερώσεις απευθείας στο email σας