Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο εξ αποστάσεως

FIGHTSTRESS - Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Διαχείρισης Άγχους

Διοργανωτής Σεμιναρίου E-Learning:
FIGHTSTRESS
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Ψυχολογία

Εισηγητής

Ελένη Ταρναρά
Η Ελένη Ταρναρά είναι κλινική ψυχολόγος, αριστούχος απόφοιτος (First Class Hons) του τμήματος Ψυχολογίας του ανοιχτού Βρετανικού Πανεπιστημίου, με έδρα το Λονδίνο. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο από το Πανεπιστήμιο του Surrey καθώς και πτυχίο Πολιτικού Μηχανικού. Έχει ειδικευτεί στην εφαρμογή του Γνωστικού-Συμπεριφορικού Μοντέλου θεραπείας και στο διεθνώς αναγνωρισμένο πρόγραμμα ειδίκευσης σε τεχνικές και μεθόδους Διαχείρισης του Άγχους (International Stress Management Association – ISMA). Έλαβε ειδική εκπαίδευση στο Royal United Hospital στο Bath (UK) και στο τμήμα Ψυχιατρικής του Γενικού Νοσοκομείου Μασσαχουσέτης πάνω στη θεραπεία αγχωδών εκφράσεων. Είναι σήμερα πιστοποιημένο μέλος, επόπτρια και επιστημονική συνεργάτης του Διεθνούς Οργανισμού Διαχείρισης Στρες (Αρ. M2308), και του Βρετανικού Ψυχολογικού Συλλόγου (BPS). Είναι επιστημονικά υπεύθυνη και βασική εισηγήτρια του προγράμματος Διαχείρισης Άγχους FIGHTSTRESS© με πολλαπλές δράσεις στον τομέα Διαχείρισης Άγχους, όπως επιμορφωτικά σεμινάρια ομάδων, εκπαίδευση επαγγελματιών υγείας και εταιριών, καθώς και δημιουργία ψυχοβοηθητικών οπτικοακουστικών μέσων. Είναι ιδρύτρια του Κέντρου Συναισθηματικής Διαχείρισης και στην ψυχοθεραπευτική της δράση λειτουργεί με βάση μια νέα εμπλουτισμένη μορφή Συστημικού Μοντέλου Ψυχοθεραπείας, που ονομάζεται SANE - System Attachment Narrative Encephalon®, μέσω της εκπαίδευσης στο Κλινικό Πρόγραμμα Ειδίκευσης του Ινστιτούτου Εκπαίδευσης και Έρευνας "Λόγω Ψυχής". Έχει ειδικευτεί στη Κλινική Ψυχοπαθολογία στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο (Α΄ Ψυχιατρική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών) και είναι κάτοχος πολλαπλών πιστοποιήσεων Κλινικών και Νευροψυχολογικών Διαγνώσεων. Τέλος, διατελεί επιστημονική συνεργάτης της «Ογκολογικής Θεραπευτικής Συνεργασίας» (Επικεφαλής: κ. Δέσποινα Κατσώχη, ΔΘΚΑ “ΥΓΕΙΑ”) με αντικείμενο την έρευνα και υποστήριξη ατόμων με καρκίνο που υποβάλλονται σε ακτινοθεραπεία.

Σε ποιους απευθύνεται

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε φοιτητές/επαγγελματίες ψυχικής υγείας καθώς και στο ευρύτερο κοινό, που αντιμετωπίζει θέματα ψυχοπιεστικών καταστάσεων.

Περιγραφή σεμιναρίου

Το πρόγραμμα FIGHTSTRESS© - Εκπαίδευση Διαχείρισης Άγχους, είναι ένα Πρόγραμμα επίσημα πιστοποιημένο από το Διεθνή Οργανισμό Διαχείρισης Άγχους (International Stress Management Association - ISMA). Αποτελεί Παρεμβατικό Πρόγραμμα Μη Φαρμακευτικής Αντιμετώπισης του Άγχους, βασισμένο στις τελευταίες έρευνες νευρολογίας και ψυχοφυσιολογίας και υπάγεται στα πρότυπα του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ) Ηνωμένου Βασιλείου και Αυστραλίας.

Ο πυρήνας αυτής της βραβευμένης ψυχοεκπαιδευτικής σειράς, είναι η εκμάθηση συγκεκριμένων μεθόδων και τεχνικών σταδιακού ελέγχου του Στρες της καθημερινότητας. Στόχος του προγράμματος FIGHTSTRESS© είναι η αντιμετώπιση των ψυχοπιεστικών καταστάσεων στη καθημερινότητα του ατόμου.

Το πρόγραμμα FIGHTSTRESS© έχει αποδειχτεί ωφέλιμο σε άτομα που αναφέρουν ποικίλα συμπτώματα σχετιζόμενα με:
- Στρες – που συνδέεται με εργασιακή πίεση, σχολική απόδοση, οικογενειακές υποχρεώσεις, οικονομικές δυσκολίες, πένθος, αβεβαιότητα για το μέλλον και γενικότερη αίσθηση «απώλειας ελέγχου».
- Ιατρικές καταστάσεις – που συνδέονται με χρόνιες ασθένειες ή χρόνιους πόνους, υψηλή αρτηριακή πίεση, καρκίνο, καρδιοπάθειες, ινομυαλγία, άσθμα, δερματοπάθειες, κεφαλαλγίες κ.α.
- Ψυχολογικές εκφράσεις – που συνδέονται με άγχος, πανικό, κατάθλιψη, χρόνια κόπωση και διαταραχές ύπνου.

Πληροφορίες συμμετοχής

- Το Πρόγραμμα εκπαίδευσης πραγματοποιείται είτε δια ζώσης είτε με τη χρήση της υπηρεσίας SKYPE σε εβδομαδιαία βάση και ολοκληρώνεται σε 10 Συναντήσεις.
- Διάρκεια: 10 Συναντήσεις διάρκειας 1.30 ώρας
- Συχνότητα: 1 Συνάντηση/Εβδομάδα
- Με την ολοκλήρωση του Προγράμματος παρέχεται επίσημο πιστοποιητικό ολοκλήρωσης του Προγράμματος αναγνωρισμένο από τον Διεθνή Οργανισμό Διαχείρισης Άγχους (ISMA).

Κόστος Συμμετοχής

50€ /Συνεδρία (συμπ. ΦΠΑ)

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.