Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο εξ αποστάσεως

Εκπαίδευση σε Ερωτηματολόγια που Εξετάζουν τη Γνωστική Εξασθένηση και Αυξάνουν την Αξιοπιστία της Διάγνωσης

Διοργανωτής Σεμιναρίου E-Learning:
Brain Matters Institute
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Ψυχολογία

Εισηγητής

Δρ. Αλεξάνδρα Πενταράκη, PhD, CPsychol, AFBPsS, κλινική ψυχολόγος (ειδικευμένη στην νευροψυχολογία & ψυχοθεραπεία), Διδάκτωρ Ψυχολογικής Ιατρικής Πανεπιστημίου Λονδίνου, Συγγραφέας του βιβλίου Σπάζοντας τα Δεσμά της Γυναικείας Κατάθλιψης, Εκδόσεις Brain Matters Institute.

Σε ποιους απευθύνεται

Ψυχολόγους, ψυχίατρους, ψυχοθεραπευτές, ιατρούς, νευρολόγους

Σκοπός

Το σεμινάριο στοχεύει να εκπαιδεύσει τους ειδικούς της ψυχικής υγείας στο ερωτηματολόγιο πληροφοριοδότη (π.χ. συγγενής, σύντροφος) σχετικά με τη γνωστική εξασθένηση. Η αξιολόγηση αυτή ενισχύει την διαγνωστική αξιοπιστία της ήπιας γνωστικής διαταραχής και της έναρξης άνοιας. Επίσης οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν σε ειδική τεχνική που συνδυαστικά με το IQCODE θα ενισχυθεί η διαγνωστική αξιοπιστία τους.

Περιγραφή σεμιναρίου

Το IQCODE αποτελεί ένα αξιόπιστο εργαλείο εκτίμησης της γνωστικής εξασθένισης που αντλεί σημαντικές πληροφορίες από τον συγγενή, σύντροφο, παιδί του ηλικιωμένου που παρουσιάζει γνωστικές δυσκολίες. Η τεχνική αυτή, δηλαδή η άντληση των πληροφοριών από τον ‘πληροφοριοδότη’ αυξάνει την αξιοπιστία της διαγνωστικής ικανότητας των κλινικών όσο αφορά την ήπια γνωστική διαταραχή και την έναρξη άνοιας. Η θεωρία και η εκπαίδευση στο IQCODE αποτελεί την βάση αυτού του σεμιναρίου καθώς και η εκπαίδευση σε βασική τεχνική που συνδυαστικά με το IQCODE ενισχύουν την διαγνωστική αξιοπιστία του κλινικού.
Θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Πληροφορίες συμμετοχής

Γλώσσα: Ελληνικά/Αγγλικά

Κόστος Συμμετοχής

70€ (εκπαιδευτικό υλικό & 3 ώρες εποπτείας)

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.