Βρείτε Σεμινάρια
x

Σεμινάριο εξ αποστάσεως

Ψυχολογία & Διατροφή

Διοργανωτής Σεμιναρίου E-Learning:
LIFE ACADEMY
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Ψυχολογία

Εισηγητής

Ράνια Μπούμη, Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια

Σε ποιους απευθύνεται

Σε επαγγελματίες Διαιτολόγους – Διατροφολόγους, που έχουν περιστατικά πελατών με διατροφικές διαταραχές που συνδέονται άμεσα με δυσκολία των πελατών να διαχειριστούν δύσκολα συναισθήματα.
Σε επαγγελματίες Ψυχολόγους και Ψυχοθεραπευτές που θέλουν να μάθουν αποτελεσματικές τεχνικές παρέμβασης σε περιστατικά πελατών με διατροφικές διαταραχές, αναζητώντας την ρίζα του συναισθηματικής δυσκολίας.
Σε φοιτητές, σπουδαστές τμημάτων επιστήμης Διαιτολογίας- Διατροφής, που επιθυμούν να αναπτύξουν δεξιότητες ή να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους γύρω από τις διατροφικές διαταραχές.
Σε φοιτητές Ψυχολογίας που θέλουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους, για τον τρόπο που μπορούν να βοηθήσουν ανθρώπους με διατροφικές διαταραχές από ψυχολογικής πλευράς.

Περιγραφή σεμιναρίου

Η Life Academy και η Ψυχολόγος – Γνωσιακή Ψυχοθεραπεύτρια Ράνια Μπούμη ετοίμασαν ένα σεμινάριο που αφορά στην Ψυχολογία και τη Διατροφή. Στο σεμινάριο αυτό θα φωτίσουμε τις ψυχολογικές διεργασίες που συνδέονται με το φαγητό και τους λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι συχνά υποτροπιάζουν ή δυσκολεύονται να υιοθετήσουν σωστές διατροφικές συνήθειες. Θα γίνει αναφορά στους φαύλους κύκλους που διαιωνίζουν τα διατροφικά προβλήματα, καθώς και τεχνικές παρέμβασης. Επίσης, θα αναφερθούν παραδείγματα περιστατικών και θα δοθεί η ευκαιρία να συζητηθούν προτάσεις παρεμβάσεις που στοχεύουν στη βαθύτερη αντιμετώπιση κοινών διατροφικών προβλημάτων.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Οι σκέψεις και τα συναισθήματα πίσω από το φαγητό
Φαγητό και συναισθηματικές ανάγκες
οι φαύλοι κύκλοι του φαγητού
Οι αιτίες πίσω από το πρόβλημα
Στόχος είναι οι συμμετέχοντες να ευαισθητοποιηθούν σε μια διαφορετική ματιά απέναντι σε συνηθισμένα διατροφικά προβλήματα και -γιατί όχι;- να υιοθετήσουν πρακτικές που αυξάνουν τις πιθανότητες επιτυχίας ενός διατροφικού προγράμματος. Θα εξοικειωθούν με την ψυχολογική ερμηνεία των διατροφικών συνηθειών, μέσα από το πρίσμα της γνωσιακής ψυχοθεραπείας και της θεραπείας σχημάτων, προκειμένου διευρύνουν τις πρακτικές τους με στόχο τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των παρεμβάσεών τους. Σκοπός μας είναι η καλύτερη κατανόηση των περιστατικών, η ουσιαστικότερη σύνδεση με τους ανθρώπους που εξυπηρετούμε αλλά και η αμεσότερη και διαρκέστερη ανακούφισή τους.

Curriculum

  • Εισαγωγή στην Ψυχολογία
  • Ποια είναι τα συναισθήματα και οι σκέψεις πίσω από την κατανάλωση φαγητού;
  • Ποιες συναισθηματικές ανάγκες καλύπτονται με την κατανάλωση φαγητού
  • Ποιες είναι οι πραγματικές αιτίες πίσω από το πρόβλημα;
  • Συμπεράσματα

*Δίνεται η δυνατότητα ετεροχρονισμένης παρακολούθησης!

Κόστος Συμμετοχής

55€

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.