Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο εξ αποστάσεως

Φ.Π.Α Εισαγωγών-Εξαγωγών και Πωλήσεων από απόσταση και Διατάξεις Απαλλαγής ΦΠΑ στην πλατφόρμα MyData

Διοργανωτής Σεμιναρίου E-Learning:
Ευεπιχειρείν - Σεμινάρια – Εκπαίδευση
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Λογιστικά & Φοροτεχνικά

Εισηγητής

• Εισηγητής: κ. Καλαμαράς Νικόλαος,
Λογιστής, Φοροτεχνικός, Εσωτερικός ελεγκτής μεγάλου ομίλου και Σύμβουλος επιχειρήσεων σε λογιστικά, φορολογικά & εξειδικευμένα θέματα. Πιστοποιημένος εκπαιδευτής ΕΚΕΠΙΣ με πολυετή διδακτική εμπειρία σε στελέχη επιχειρήσεων.

Σε ποιους απευθύνεται

Απευθύνεται σε:
• Λογιστές, Φοροτεχνικούς,
• Προϊσταμένους & Στελέχη Επιχειρήσεων,
• Υπεύθυνους Φορολογικής παρακολούθησης Επιχειρήσεων
• Οικονομικούς Συμβούλους Επιχειρήσεων,
• Ελ. Επαγγελματίες,
• Νέους Λογιστές

Περιγραφή σεμιναρίου

Θεματολογία Προγράμματος:
Στο σεμινάριο θα γίνει αναφορά σε όλα τα ειδικά θέματα που αφορούν τη λειτουργία του ΦΠΑ σχετικά με τις συναλλαγές με το εξωτερικό καθώς και την τήρηση των ηλεκτρονικών βιβλίων για τις συναλλαγές αυτές.

Πιο συγκεκριμένα , θα γίνει αναφορά:
1. Στη συμπλήρωση του εντύπου Φ.Π.Α (Έντυπο Φ.2) σχετικά με τις ενδοκοινοτικές αποκτήσεις και τις ενδοκοινοτικές λήψεις υπηρεσιών με παραδείγματα και εφαρμογές.
2. Στη συμπλήρωση του εντύπου Φ.Π.Α (Έντυπο Φ.2) σχετικά με τις εισαγωγές αγαθών από Τρίτη χώρα καθώς και τη λήψη υπηρεσιών από Τρίτη χώρα.
3. Σε θέματα τριγωνικών – τετραγωνικών – αλυσιδωτών συναλλαγών καθώς και ορισμών φορολογικών αντιπροσώπων για την σωστή απόδοση του Φ.Π.Α
4. Σε όλες τις αλλαγές που έχουν γίνει από 01/07/2021 σχετικά με τις πωλήσεις αγαθών από απόσταση και τη θυρίδα O.S.S (One Stop Shop) με παραδείγματα και εφαρμογές.
5. Στις περιπτώσεις των παρεκκλίσεων του Άρθρου 14 του Κώδικα Φ.Π.Α και στον τρόπο συμπλήρωσης των δηλώσεων του Φ.Π.Α (Έντυπο Φ.2) για τις περιπτώσεις αυτές με παραδείγματα και εφαρμογές.
6. Στην καταχώρηση του φακέλου εισαγωγής στην πλατφόρμα My Data με πρακτική εφαρμογή.
7. Στον χαρακτηρισμό των Τ.Π.Υ των εκτελωνιστών που θα διαβιβάζονται από τις εισαγωγικές επιχειρήσεις στα ηλεκτρονικά βιβλία.
8. Στον πίνακα των αιτιών εξαιρέσεων του Φ.Π.Α στην πλατφόρμα της My Data σχετικά με τις εισαγωγές και ενδοκοινοτικές αποκτήσεις.
9. Στην κατάρτιση των ανακεφαλαιωτικών πινάκων και των εντύπων Intrastat για τις ενδοκοινοτικές αποκτήσεις αγαθών και λήψης υπηρεσιών.
10. Στον τρόπο καταχώρησης στην πλατφόρμα My Data των εξαγωγών καθώς και των ενδοκοινοτικών παραδόσεων με παραδείγματα και εφαρμογές, με αναφορά σε όλα τα άρθρα απαλλαγών

Πληροφορίες συμμετοχής

Διάρκεια: 5 ώρες

Επίλυση Ερωτημάτων:
Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα υπάρχει η δυνατότητα να απαντηθούν τα ερωτήματα των συμμετεχόντων που αφορούν σχετικά θέματα
• Παραδείγματα και Εφαρμογές για την καλύτερη κατανόηση των θεμάτων!

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.