Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο εξ αποστάσεως

Πρώτες Βοήθειες

Διοργανωτής Σεμιναρίου E-Learning:
ΚΔΒΜ ΔΕΛΤΑ - Αθήνα
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Υγεία / Πρώτες Βοήθειες / Αθλητισμός

Εισηγητής

Αθανασία Γκουβέρου
H Αθανασία Γκουβέρου, Instructor του Τομέα Υγείας στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, με 13 έτη εμπειρίας ως Διασώστρια – Πλήρωμα Ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ Αθηνών, είναι η πρώτη Διασώστρια στο Τμήμα Μοτοσυκλετών Ταχείας Ανταπόκρισης του ΕΚΑΒ στην Ευρώπη. Είναι εκπαιδεύτρια του Δ.Ι.Ε.Κ. & του τμήματος Εκπαίδευσης ΕΚΑΒ & κεντρική εισηγήτρια του Εθνικού Προγράμματος Kids Save Lives στα σχολεία του Νομού Αττικής. Κατέχοντας Διεθνείς Πιστοποιήσεις και πολλή θέληση για μάθηση και προσφορά, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του δυναμικού του ΕΚΑΒ Αθηνών, ενώ στην εκπαίδευση – τη δεύτερη αγάπη της – δραστηριοποιείται από το 2010, έχοντας ως στόχο να μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις και την εμπειρία της.

Σε ποιους απευθύνεται

Η εκπαίδευση γινεται εξ’αποστάσεως και μπορούν να τη παρακολουθήσουν γονείς, δάσκαλοι/καθηγητές, επαγγελματίες τεχνικών επαγγελμάτων, επαγγελματίες εστίασης, φοιτητές, επαγγελματίες υγείας.

Σκοπός

Σκοπός του σεμιναρίου είναι να δώσει μια πρώτη εικόνα παροχής πρώτων βοηθειών σε πολύ βασικές και ουσιαστικές καταστάσεις καθημερινότητας μέσα από την ηλεκτρονική παρακολούθηση δίνοντας δυνατότητα για αναβάθμιση των τεχνικών αυτών και όχι μόνο, σε υψηλότερο επίπεδο.

Περιγραφή σεμιναρίου

Το σεμινάριο αναφέρεται στη θεωρητική γνώση βασικής υποστήριξης ζωής. Αναλύεται, θεωρητικά, η χρησιμότητα γνώσεων και εφαρμογή συγκεκριμένων τεχνικών πρώτων βοηθειών και σε τι εξυπηρετούν. Μέσα από ηλεκτρονική πλατφόρμα παρουσιάζεται η τεχνική της καρδιαναπνευστικής αναζωογόνησης και η χρήση εξωτερικού απινιδωτή. Τέλος εξηγούνται οι διαφορές ανάμεσα στις έννοιες πνιγμός και πνιγμονή καθώς και η εφαρμογή πρώτων βοηθειών σε ενήλικες και παιδιά. 

θεματικές ενότητες

  • Εισαγωγή στις πρώτες βοήθειες και ο ουσιαστικός σκοπός τους.
  • CPR τεχνική και απινίδωση.
  • Πνιγμός-πνιγμονή βασικές τεχνικές.

Πληροφορίες συμμετοχής

 Μετά τη λήξη του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες παραλαμβάνουν Πιστοποιητικό Παρακολούθησης από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2 του ΙΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, το οποίο είναι Πιστοποιημένο από τον ΕΘΝΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ (ΕΟΠΠΕΠ*) με Κωδικό Αδείας: 2000099.

  • Διεξαγωγή σεμιναρίου: Τρίτη 16/2/2021, 17:00 – 21:00

Κόστος Συμμετοχής

 29 €

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.