Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο εξ αποστάσεως

Sushi, Φιλοσοφία και Συνταγές

Διοργανωτής Σεμιναρίου E-Learning:
Anko Academy
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Τουρισμός / Εστίαση

Εισηγητής

Μπακάλης Ηρακλής

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται στους λάτρεις της μαγειρικής τέχνης και παράλληλα σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες του χώρου εστίασης.

Περιγραφή σεμιναρίου

Η Γιαπωνέζικη κουζίνα ταξιδεύει συνεχώς σε όλο τον κόσμο, με κλασικές και σύγχρονες συνταγές, καλύπτοντας τις απαιτήσεις όλων των καταναλωτών. Είναι πλέον σύνηθες τα Γιαπωνέζικα πιάτα να τα βρίσκουμε σε πολλούς τύπους εστιατορίων όπως και σε χαρακτηρισμένα Γιαπωνέζικα εστιατόρια, τα οποία συνεχώς αυξάνονται. Το sushi και όλες τις κατηγορίες του μπορούμε να τα συναντήσουμε σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, πολλά ξενοδοχεία προσφέρουν sushi στα πρωινά, το συναντάμε σε bistro τα οποία προσφέρουν sushi συνοδεύοντας κρασί και φυσικά σαν starter σε θεματικά και μη δείπνα. Στο σεμινάριο "SUSHI, ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ & ΣΥΝΤΑΓΕΣ", σκοπό έχουμε να αναδείξουμε το Sushi, μέσα από τις βασικές συνταγές του και παράλληλα τις καινοτομίες που μπορείς να κάνεις ώστε να το κάνεις να ξεχωρίζει. Το σεμινάριο καλύπτει ένα πολύ μεγάλο κομμάτι των πιο γνωστών και παράλληλα πιο εμπορικών συνταγών sushi, παρουσιάζοντας τις συνταγές με τις αυθεντικές εκτελέσεις, τα σωστά υλικά και δημιουργικό food styling. Το σεμινάριο καλύπτει όλη την τεχνική και θεωρητική γνώση που απαιτείται να ξέρει ένας επαγγελματίας και ερασιτέχνης μάγειρας στη Sushi κουζίνα, μέσα από λεπτομερή videos, αναλυτικές συνταγές και πλούσιο φωτογραφικό υλικό. Παρακάτω αναλύονται τα κεφάλαια του e-learning σεμιναρίου:

ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ SUSHI

  • Τι είναι το Sushi
  • Η ιστορία του Sushi
  • Οι βασικές κατηγορίες Sushi

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ SUSHI

  • Ο εξοπλισμός του sushi
  • Sushi-su (σιρόπι ξυδιού)
  • Shari (ρύζι για sushi)
  • Shari_ Η προετοιμασία του ρυζιού
  • Shari_ Ο βρασμός του ρυζιού
  • Shari_ Ολοκλήρωση της διαδικασίας του ρυζιού
  • Τεμαχισμός και διαχείριση σολομού
  • Προετοιμασία Makisu (μπαμπού πατάκι για sushi)
  • Συνοδευτικά υλικά sushi
  • Wassabi
  • Συνοδευτικές σάλτσες για Sushi

SUSHI, ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ & ΣΥΝΤΑΓΕΣ

  • Εισαγωγή στο sushi
  • Παρουσίαση των τύπων sushi
  • Sashimi sushi
  • Nigiri sushi
  • Maki - Hosomaki Sushi
  • Uramaki sushi
  • Dragon uramaki
  • Tempura uramaki
  • Ebi uramaki
  • Temaki sushi
  • Gunkan maki sushi
  • Στήσιμο πλατό sushi παρασκευών

Πληροφορίες συμμετοχής

Διάρκεια προγράμματος
Ο χρόνος που απαιτείται για να ολοκληρώσετε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι 5 ώρες. Παράλληλα σας παρέχουμε πρόσβαση σε όλο το εκπαιδευτικό υλικό, βίντεο, κείμενα και ασκήσεις για 1 μήνα. Στην ημερομηνία λήξης του εκπαιδευτικού προγράμματος και του προσωπικού σας λογαριασμού και εφόσον έχετε επιτύχει σε όλα τα τεστ αξιολόγησης θα σας σταλεί ηλεκτρονικά η βεβαίωση παρακολούθησης.

Μεθοδολογία

  • Ασύγχρονη μάθηση – δυνατότητα ευελιξίας στον χρόνο μελέτης
  • Γραπτά κείμενα μελέτης
  • Συνταγολόγιο
  • Μαγνητοσκοπημένες διδασκαλίες καθηγητή με 12 συνταγές
  • Επίδειξη τεχνικών σε κουζίνα (βίντεο)
  • Εκτέλεση συνταγών σε κουζίνα και styling σε πιάτο (βίντεο)
  • Κitchen kit (προαιρετικό)
  • Για να λάβετε την Βεβαίωση παρακολούθησης θα πρέπει να ολοκληρώσετε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο προβλεπόμενο χρονικό διάστημα.
  • Σας προτείνουμε η παρακολούθηση να γίνει από σταθερό Ηλεκτρονικό υπολογιστή ή Laptop για την βέλτιστη χρήση της πλατφόρμας τηλεκατάρτισης. Επίσης να έχετε υψηλής ποιότητας ταχύτητα Internet.

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Για πληροφορίες σχετικά με το σεμινάριο και τη διαδικασία εγγραφής, πατήστε παρακάτω για να μεταφερθείτε στη σελίδα του διοργανωτή
Σελίδα Διοργανωτή