Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο εξ αποστάσεως

Ασκήσεις Δημιουργικότητας - Τεχνικές έμπνευσης και μέθοδοι οργάνωσης της δημιουργικής σκέψης.

Διοργανωτής Σεμιναρίου E-Learning:
IN-DESIGN
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Διακόσμηση

Εισηγητής

Δρ. ΣΤΕΦΑΝΗ ΤΖΑΝΟΥΔΑΚΗ Design & Visual Studies – BAHons, MPhil, PhD

Διδάκτωρ Παν/μιου Εδιμβούργου, Τμήματος Τεχνών. Έχει σπουδάσει Interior Design και Visual Studies στη Σχολή Καλών Τεχνών του Εδιμβούργου συνεχίζοντας σε μεταπτυχιακές σπουδές M-Phil και διδακτορικό στο ίδιο Πανεπιστήμιο. Εξειδικεύεται σε θέματα πρόγνωσης στιλιστικών και χρωματικών τάσεων στους τομείς της διακόσμησης όπως και οπτικής προώθησης & επικοινωνίας.
Έχει εργαστεί στους τομείς Visual Merchandising και Styling σε εταιρείες στη Μ. Βρετανία και στην Ελλάδα και συνεργάζεται με αρχιτεκτονικά γραφεία σε ιδέες διακόσμησης και styling εσωτερικών χώρων, όπως και φωτογραφικών συνθέσεων. Πρόσφατα συνεργάστηκε με την εταιρεία χρωμάτων VECHRO για την έκδοση του χρωματολογίου ‘Πλανήτης Chroma’. Επίσης είχε πρόσφατη συνεργασία με το greekfoundation και το περιοδικό glow, για την προβολή αρχιτεκτονικού έργου. Στον εκπαιδευτικό τομέα έχει συνεργαστεί με το ΤΕΙ Αθηνών (τομέας Διακοσμητικών Εφαρμογών), με το Falkirk College of Art και το Edinburgh College of Art (τομέας Design & Visual studies) και από το 2012 - 2020 με το UKFC ως υπεύθυνη για την εκπαίδευση μαθητών σε τομείς Design & Αρχιτεκτονικής στη Μ. Βρετανία.
Είναι ιδρύτρια του IN Design Seminars από το 2008, με σκοπό να ενισχύσει σε μορφή επαγγελματικών σεμιναρίων τη γνώση στα θέματα design, αισθητικής ταυτότητας και styling, φέρνοντας στην Ελλάδα για πρώτη φορά την επαγγελματική εκπαίδευση στους τομείς Interior Styling, Visual Merchandising και Event Styling. Έχει αναλάβει την εκπαίδευση πάνω από 5000 επαγγελματιών και τη δημιουργία customised προγραμμάτων εκπαίδευσης για πολλές εταιρείες, όπως ΚΑΥΚΑΣ, Swarovski, Hugo Boss, Oxford Company, Celestino, Coco-mat, Γρηγόρης Μικρογεύματα, Philip Martins κα.
Ενημερώνεται συνεχώς σχετικά με την εξέλιξη των τάσεων στους τομείς design. Έχει λάβει μέρος σε εκπαιδευτικές εκδηλώσεις της skywalker, του kariera και της demand στα πλαίσια του designlab. Έχει δημοσιεύσει άρθρα και έχει βραβευτεί για το ερευνητικό της έργο (Alexander S. Onassis Award, Andrew Grant Award, Olympic Studies Centre Award), συμμετέχει σε συνέδρια και είναι μέλος ερευνητικών ομάδων. Έχοντας εκπαιδευτική επάρκεια ΕΟΠΠΕΠ, ανήκει στο μητρώο εκπαιδευτών ενηλίκων του Υπουργείο Παιδείας. Σκοπός της είναι να ενδυναμώσει ανθρώπους με δημιουργική σκέψη, μέσω της επίκαιρης και τεκμηριωμένης γνώσης με εστίαση στην ιδιαιτερότητα και στις ανάγκες του κάθε μαθητή ξεχωριστά, φέρνοντάς τον ένα βήμα μπροστά επαγγελματικά.

Περιγραφή σεμιναρίου

Η περιορισμένη φαντασία, το ‘μπλοκάρισμα’, η έλλειψη πλάνου και στόχων μπορούν να αποτελέσουν εμπόδια στην ανάπτυξη της δημιουργικής σκέψης,
αλλά και ‘παγίδες’ στην ψυχολογία του δημιουργού. Η δημιουργική σκέψη (από την έμπνευση, στη μεθόδευση νέων ιδεών και στην εφαρμογή τους) είναι κάτι που συνεχώς πρέπει να καλλιεργείται και να ανανεώνεται. Η ημερίδα αυτή περνάει από μια σειρά ασκήσεων που σαν στόχο έχουν την συνειδητοποίηση της ταυτότητας και της διαφορετικότητας μας στο ρόλο του δημιουργού. Η δημιουργική σκέψη συνδέεται άμεσα με τις προσωπικές μας αντιλήψεις ‘του πρωτότυπου, του καινοτόμου και του ωραίου’. Το πρωτότυπο, το καινοτόμο και το ωραίο συνδέονται με τις ανάγκες μας και τα πρότυπά μας μέσα στο χρόνο, τα οποία επίσης αλλάζουν.

Το σεμινάριο βασίζεται σε μια σειρά από ασκήσεις πάνω σε μεθοδολογίες έμπνευσης, εφαρμογής και τεκμηρίωσης ιδεών και έχει σαν στόχο να λειτουργήσει ως ‘καθρέπτης’ συνειδητοποίησης των προσωπικών μας αντιλήψεων. Οι ασκήσεις αυτές συνδυάζονται και με ενημέρωση πάνω σε πηγές που βοηθούν την έμπνευση και την τεκμηρίωση των προτάσεων και των κύριων ιδεών μας (concepts).

Στο σεμινάριο αυτό αναλύονται οι παρακάτω έννοιες: 1. Η έννοια της δημιουργικής σκέψης. 2. Η σχέση του δημιουργικού με το σύγχρονο, καινοτόμο, πρωτότυπο και διαχρονικά όμορφο. 3. Τύποι δημιουργικού χαρακτήρα. Ποιοι είμαστε και πως μας αντιλαμβάνονται. 4. Σχεδιασμός ‘Δημιουργικού χάρτη’ και προσωπικών στόχων.

Πριν την έναρξη της ημερίδας δίνεται μια μικρή άσκηση προετοιμασίας.

Πληροφορίες συμμετοχής

ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ
Αρχάριους - αρκετά εξειδικευμένους

ΥΛΗ
Η ύλη δίνεται ηλεκτρονικά. Οι μαθητές επίσης λαμβάνουν τα αρχεία των εργασιών τους.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ
Έναρξη: Τετάρτη 24/11/2021 και κάθε Τετάρτη Ώρα: 10.00-12.20 πμ Διάρκεια 24/11/21-15/12/21 Σύνολο μαθημάτων: 4, Σύνολο ωρών: 10

Κόστος Συμμετοχής

60 Eυρώ. (50 Ευρώ για τους παλιούς μαθητές μας, για φοιτητές/ανέργους και για 2 ή παραπάνω εγγραφές).

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.