Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο εξ αποστάσεως

Η θεωρία του δεσμού Αttachment Theory και τα είδη του

Διοργανωτής Σεμιναρίου E-Learning:
ΚΕ.ΘΕ.ΣΥ
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Ψυχολογία

Εισηγητής

Ανδριάννα Γεροντή

Σε ποιους απευθύνεται

Η ομιλία απευθύνεται σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας, φοιτητές, σε όσους ασχολούνται με την επεξεργασία και την βαθύτερη κατανόηση των συντροφικών σχέσεων αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Περιγραφή σεμιναρίου

 Η Θεωρία του Δεσμού εισήχθη από το Βρετανό ψυχίατρο-ψυχαναλυτή John Bowlby και τη Mary Ainsworth. Η θεωρία της προσκόλλησης ή του δεσμού αναφέρεται στο συναισθηματικό δέσιμο ανάμεσα στη μητέρα και στο βρέφος. Η ποιότητα της συγκεκριμένης σχέσης έχει κρίσιμη σημασία για την κοινωνική και συναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού, αφού επεκτείνεται με την πάροδο του χρόνου και συμπεριλαμβάνει τις προσδοκίες του για τον εαυτό του, τους άλλους και γενικότερα τον κόσμο γύρω του. Το ύφος σύναψης δεσμού που αναπτύσσεται, επηρεάζει τις μετέπειτα σχέσεις του ατόμου, συμπεριλαμβανομένων και των ερωτικών σχέσεων, καθοδηγώντας τη συμπεριφορά του. Συνεπώς, σχετίζεται με τον τρόπο που οι άνθρωποι συνάπτουν ερωτικές σχέσεις κατά την ενήλική ζωή.

Ελάτε να μάθουμε:

  •  ποια είναι τα στάδια του δεσμού
  •  οι μορφές προσκόλλησης
  •  και τα ύφη σύναψης δεσμού.
  •  Πως συσχετιζόμαστε με τους άλλους αναλόγως του τύπου δεσμού που έχουμε αναπτύξει;

Γιατί μερικές φορές οι συμπεριφορές των άλλων μας φαίνονται ανεξήγητες. Θα διεξαχθεί βιωματική άσκηση σύμφωνα με τους τύπους δεσμού και την πληρέστερη κατανόησή τους.

Πληροφορίες συμμετοχής

 Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Κόστος Συμμετοχής

 30 ευρώ

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.