Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο εξ αποστάσεως

Δωρεάν Webinar: Θετική Ψυχολογία και Εκπαίδευση

Διοργανωτής Σεμιναρίου E-Learning:
EMPLOY EDU Σύμβουλοι Εκπαίδευσης & Σταδιοδρομίας
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Εκπαίδευση

Εισηγητής

Δρ Αιμιλίζα Στεφανίδου
Διδάκτορας του Τμήματος Ιατρικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων που θέλουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να αποκτήσουν μία βαθύτερη κατανόηση της επιστήμης της θετικής ψυχολογίας και των παρεμβάσεων της στον εκπαιδευτικό χώρο.

Σκοπός

Στόχος του webinar είναι η ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών σε θέματα θετικής ψυχολογίας, ιδιαίτερα την ώρα που η πανδημία της νόσου COVID-19 βρίσκεται σε εξέλιξη στη χώρα μας και παγκοσμίως, φαίνεται να είναι μεγαλύτερη η ανάγκη για τον καθένα να εστιάσει στα θετικά κομμάτια του εαυτού του και να αξιοποιήσει το δυναμικό του στο μέγιστο βαθμό. Επίσης, υπάρχει άγχος και ανασφάλεια για τις νέες εκπαιδευτικές διαδικασίες που μπορεί να διαχειριστεί κάποιος μέσω του επιστημονικού κλάδου της Θετικής Ψυχολογίας.

Περιγραφή σεμιναρίου

Η Θετική Ψυχολογία είναι ο κλάδος της ψυχολογίας ο οποίος ασχολείται με την προαγωγή της ευζωίας, της ευημερίας και της ανάπτυξης των ανθρώπων, ώστε αυτοί να απολαμβάνουν το δυνατόν περισσότερο τη ζωή τους. Η Θετική Ψυχολογία ασχολείται με το τι βοηθά τους ανθρώπους να γίνουν καλύτεροι και πιο ευτυχισμένοι, σε αντίθεση με την πιο κλασική προσέγγιση της ψυχολογίας η οποία επικεντρώνεται στην ψυχική ασθένεια και σε ό,τι την προκαλεί.

Η Θετική Ψυχολογία στην εκπαίδευση στοχεύει στην δημιουργία θετικού κλίματος που είναι απαραίτητο στην αρμονία και ηρεμία μέσα στη τάξη, συμβάλλει στον ευρύτερο τομέα της εκπαίδευσης, αλλά και ενδυναμώνει ψυχικά εκπαιδευτικούς και μαθητές/φοιτητές.

Θεματικές Ενότητες

  • Τι είναι η Θετική Ψυχολογία και τα Θετικά Συναισθήματα
  • Ο ρόλος της θετικής Ψυχολογίας σε μια τάξη
  • Διδάσκεται η ευτυχία;
  • Προτάσεις για δραστηριότητες/ασκήσεις/προγράμματα θετικής ψυχολογίας για μαθητές/φοιτητές, εκπαιδευτικούς εντός και εκτός τάξης στην περίοδο του Covid19

Πληροφορίες συμμετοχής

Πιστοποίηση
Παρέχεται βεβαίωση παρακολούθησης από το πιστοποιημένο ΚεΔιΒιΜ της EMPLOY EDU Σύμβουλοι Εκπαίδευσης & Σταδιοδρομίας

Πρόσθετες παροχές
Εξειδικευμένο επιστημονικό υλικό σε ψηφιακή μορφή

Κόστος Συμμετοχής

ΔΩΡΕΑΝ

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.