Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο εξ αποστάσεως

Ψυχοεκπαίδευση: Η κρίση από τον Covid 19 ως πρόκληση για τους επαγγελματίες Ψυχικής Υγείας

Διοργανωτής Σεμιναρίου E-Learning:
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ΚΕΔΙΒΙΜ
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Ψυχολογία

Εισηγητής

Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη:
Μαρίνα Οικονόμου
Καθηγήτρια Ψυχιατρικής Α’ Πανεπιστημιακής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Αιγινήτειο Νοσοκομείο. Επιστημονική Συνεργάτης του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής, Νευροεπιστημών και Ιατρικής Ακριβείας «Κώστας Στεφανής».

Επιστημονικός Υπεύθυνος:
Αθανάσιος Τσακρής,
Καθηγητής Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ

Σε ποιους απευθύνεται

Το Εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας (Ψυχιάτρους, Ψυχολόγους, Συμβούλους ψυχικής υγείας, Ψυχοθεραπευτές, Κοινωνικούς λειτουργούς, Νοσηλευτές, Εργοθεραπευτές, Φροντιστές σε δομές ψυχικής υγείας, Στελέχη ιδιωτικών και δημόσιων δομών ψυχικής υγείας, Αποφοίτους σχολών επαγγελμάτων υγείας και φροντίδας ασθενών), οι οποίοι:
Α) επιθυμούν να ευαισθητοποιηθούν στην φιλοσοφία, στις αρχές, τις τεχνικές και τις σύγχρονες εφαρμογές της Ψυχοεκπαίδευσης αλλά και
Β) σε όσους ήδη έχουν παρακολουθήσει το Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ψυχοεκπαίδευση και Συμπεριφορική Θεραπεία Οικογένειας» προκειμένου να επικαιροποιήσουν τις γνώσεις τους με τις σύγχρονες εφαρμογές της Ψυχοεκπαίδευσης καθώς και να εμπλουτίσουν την εμπειρία τους.

Σκοπός

Σκοπός του Εκπαιδευτικού προγράμματος είναι η διεπιστημονική προσέγγιση και η σε βάθος απόκτηση γνώσεων και εμπειριών στις σύγχρονες εξελίξεις, τάσεις και εφαρμογές της Ψυχοεκπαίδευσης ως ουσιαστικής ψυχοθεραπευτικής παρέμβασης στη σύγχρονη Ιατρική, Ψυχιατρική και Ψυχοθεραπεία.

Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος οι εκπαιδευόμενοι θα μπορούν:

  • Να χειρίζονται τη δυναμική της Ψυχοεκπαίδευσης ως ψυχοθεραπευτικής διεργασίες
  • Να χρησιμοποιούν δεξιότητες λεκτικής και εξωλεκτικής επικοινωνίας για την ενημέρωση και την επίτευξη πειθούς.
  • Να εντοπίζουν και να διαχειρίζονται επιτυχώς περιόδους κρίσεων όπως η πανδημία του Covid-19 με την ανάδειξη και χρήση ψυχοεκπαιδευτικών τεχνικών
  • Να εκτιμούν τις ιδιαίτερες ανάγκες με βάση τις διαμορφούμενες κοινωνικές συνθήκες και να εντάσσουν τις ψυχοεκπαιδευτικές τεχνικές σε νέα υποστηρικτικά- θεραπευτικά πλαίσια όπως οι τηλεφωνικές γραμμές ψυχολογικής και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης
  • Να σχεδιάζουν και να οργανώνουν το κατάλληλο πλάνο παρέμβασης
  • Να μεταφέρουν τις δεξιότητες που έχουν αποκτήσει σε διαφορετικού τύπου καταστάσεις ή περιβάλλοντα

Περιγραφή σεμιναρίου

Το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας, Νευροεπιστημών και Ιατρικής Ακριβείας «Κώστας Στεφανής» (E.Π.Ι.Ψ.Υ.) και την «Υγιεία», τεχνοβλαστό του Ε.Π.ΙΨ.Υ., ανακοινώνουν την έναρξη των αιτήσεων συμμετοχής στο Πρόγραμμα Συμπληρωματικής εξ’αποστάσεως Εκπαίδευσης (e-learning) Ε.Κ.Π.Α «Ψυχοεκπαίδευση: Η κρίση από τον Covid 19 ως πρόκληση για τους επαγγελματίες Ψυχικής Υγείας» για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021.

Διδακτικές Ενότητες:
1. Η Ψυχοεκπαίδευση σήμερα: Σύγχρονες εμπειρίες, νέες τάσεις και προοπτικές
2. Η δυναμική της ομάδας
3. Ψυχοεκπαίδευση και ψυχικές διαταραχές
4. Ψυχοεκπαίδευση και σωματικές διαταραχές
5. Η Ψυχοεκπαίδευση στη διαχείριση κρίσεων
6. Ψυχοεκπαίδευση και νέες υπηρεσίες: Η χρήση ψυχοεκπαιδευτικών τεχνικών σε τηλεφωνικές γραμμές ψυχοκοινωνικής υποστήριξης
7. Δουλεύοντας με Αποδυναμωμένες Κοινότητες-Κοινότητες σε περιόδους κρίσης Παρεμβάσεις Θετικής Ψυχολογίας ως σμπληρωματικές στην Ψυχοεκπαίδευση
8. Επικοινωνία/Σχέση στα βασικά ζευγάρια σχέσεων
 

 

Πληροφορίες συμμετοχής

Οι αιτήσεις γίνονται δεκτές έως τις 30/9/2020

Απαραίτητος φορητός υπολογιστής με δυνατότητα σύνδεσης σε δίκτυο Wi-Fi.

Οι εκπαιδευτικές συναντήσεις θα πραγματοποιούνται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Διάρκεια:4 ημέρες: 3-4/10 και 10-11/10: Ώρες Σάββατο 3 και 10/10 9:00-17:00
Ώρες Κυριακή 4 και 11/10 9:00-16:00
(60 ώρες στις οποίες συμπεριλαμβάνονται 30 ώρες σύγχρονης τηλεκπαίδευσης)

Μονάδες ECVET: 6,4

Με την ολοκλήρωση του Εκπαιδευτικoύ Προγράμματος, θα χορηγηθεί στους συμμετέχοντες Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης στο γνωστικό αντικείμενο «Ψυχοεκπαίδευση: Η κρίση από τον Covid 19 ως πρόκληση για τους επαγγελματίες Ψυχικής Υγείας» από το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Για την λήψη Πιστοποιητικού Επιμόρφωσης είναι απαραίτητη η παρακολούθηση τουλάχιστον των 4/5 των εκπαιδευτικών ωρών του προγράμματος.

Κόστος Συμμετοχής

400€ σε δύο (2) δόσεις.
Οι άνεργοι, πολύτεκνοι και τα άτομα με ειδικές ανάγκες δύνανται να αιτηθούν την χορήγηση έκπτωσης ύψους 25%

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.