Βρείτε Σεμινάρια
x

Σεμινάριο εξ αποστάσεως

Βιομηχανικός Επιθεωρητής (Industrial Inspector) - Έλεγχοι Μηχανημάτων – Προβλέψεις Νομοθεσίας

Διοργανωτής Σεμιναρίου E-Learning:
BQC
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Βιομηχανία & Τεχνικά

Σε ποιους απευθύνεται

• Στο σύνολο των Βιομηχανιών και επιχειρήσεων που διαθέτουν ανυψωτικά μηχανήματα – δοχεία πίεσης – ανελκυστήρες – κυλιόμενες κλίμακες
• Εργαζόμενους σε βιομηχανικό περιβάλλον
• Χειριστές και συντηρητές μηχανημάτων
• Τεχνικούς ασφαλείας

Σκοπός

Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η εισαγωγική εκπαίδευση τεχνικών και μηχανικών στα θέματα ελέγχων μηχανημάτων και η συμβολή στην μείωση των εργασιακών ατυχημάτων που συντελούνται στη βιομηχανία, εξαιτίας της ελλιπούς συντήρησης και μη προβλεπόμενου ελέγχου στα μηχανήματα.

Οι συμμετέχοντες εκπαιδεύονται στο αντικείμενο των βιομηχανικών ελέγχων σε μηχανήματα (Ανυψωτικά – Δοχεία Πίεσης – Ανελκυστήρες – Κυλιόμενες Κλίμακες). Παρουσιάζονται συνοπτικά οι προβλέψεις της ευρωπαϊκής και εθνικής νομοθεσίας, αναφορικά με τους ελέγχους στα παραπάνω είδη μηχανημάτων (είδη και περιοδικότητα ελέγχων, σημεία ελέγχου, προσόντα επιθεωρητών).

Η εκπαίδευση αυτή συμβάλει άμεσα στην μείωση των κινδύνων που παρουσιάζονται κατά την εργασία σε κάθε είδους βιομηχανικό περιβάλλον εργασίας, όπου λειτουργούν τα παραπάνω είδη μηχανημάτων.

Περιγραφή σεμιναρίου

O βιομηχανικός τομέας αποτελεί πηγή πολλών και διαφορετικών κινδύνων για την υγιεινή και την ασφάλεια των εργαζομένων. Για τον λόγο αυτό η ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία έχει θεσπίσει νόμους και οδηγίες που καθορίζουν υποχρεωτικούς τους περιοδικούς ελέγχους καλής λειτουργίας ορισμένων κατηγοριών μηχανημάτων. Τα κυριότερα από αυτά είναι:
• Ανυψωτικά Μηχανήματα
• Δοχεία Πίεσης
• Ανελκυστήρες
• Κυλιόμενες κλίμακες

Επιπλέον, υπάρχουν τεχνικοί – μηχανικοί, οι οποίοι (βάσει καθορισμένων κριτηρίων) ελέγχουν και πιστοποιούν την καλή λειτουργία των παραπάνω μηχανημάτων (σε ένα ή περισσότερα είδη). Αυτοί ονομάζονται «Βιομηχανικοί Επιθεωρητές» (Industrial Inspectors).

 

Πληροφορίες συμμετοχής

Γιατί να επιλέξετε τη BQC
Για την υλοποίηση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων επιλέγονται εισηγητές καταξιωμένοι, με μεγάλη γνώση και εμπειρία στο χώρο των Συστημάτων Διαχείρισης και, κατ’ επέκταση, των προτύπων. Η BQC, αναγνωρίζοντας τις σύγχρονες τάσεις στον τομέα της Κατάρτισης, έχει δημιουργήσει ένα ευρύτατο δίκτυο εμπειρογνωμόνων και εκπαιδευτών σε όλον τον κόσμο, που χρησιμοποιεί για να προσφέρει υψηλότερο επίπεδο γνώσεις και εμπειρίας στον τομέα της Εκπαίδευσης.

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.