Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο εξ αποστάσεως

Fashion Forecasting – Οι νέες τάσεις Μόδας & Χρωματικών Συνδυασμών 2020/21 και 2021/22

Διοργανωτής Σεμιναρίου E-Learning:
IN-DESIGN
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Διακόσμηση

Εισηγητής

Δρ. ΣΤΕΦΑΝΗ ΤΖΑΝΟΥΔΑΚΗ (Design & Visual Studies – BAHons, MPhil, PhD)
Διδάκτωρ Παν/μιου Εδιμβούργου, Τμήματος Τεχνών. Έχει σπουδάσει Interior Design και Visual Studies στη Σχολή Καλών Τεχνών του Εδιμβούργου συνεχίζοντας σε μεταπτυχιακές σπουδές M-Phil και διδακτορικό στο ίδιο Πανεπιστήμιο. Εξειδικεύεται σε θέματα πρόγνωσης στιλιστικών και χρωματικών τάσεων στους τομείς της διακόσμησης όπως και οπτικής προώθησης & επικοινωνίας. Είναι ιδρύτρια του in-design seminars με εξειδίκευση στην εκπαίδευση επαγγελματιών στα θέματα design, αισθητικής ταυτότητας και styling, έχοντας από το 2008 εκπαιδεύσει πάνω από 3000 επαγγελματίες και έχοντας από το 2008 πρωτοφέρει στην Ελλάδα την εκπαίδευση πάνω στους τομείς Visual Merchandising, Interior Styling και Event Styling. Είναι σε συνεχή συνεργασία με Πανεπιστήμια στη Μ. Βρετανία (τομείς Design & Αρχιτεκτονικής) ως εκπαιδευτικό μέλος του UKFC, ασχολείται με το Interior Styling και από το 2006 εξειδικεύεται στην εκπαίδευση επαγγελματιών και δημιουργικών ομάδων εταιρειών, έχοντας συνεργαστεί εκπαιδευτικά με μια μεγάλη ποικιλία εταιρειών όπως ΚΑΥΚΑΣ, Swarovski, Γρηγόρης μικρογεύματα, Vechro, Praktiker, Celestino, Hugo Boss, Mama Project κα. Έχει εργαστεί στους τομείς Visual Merchandising και Styling σε εταιρείες στη Μ. Βρετανία και στην Ελλάδα και στην εκπαίδευση έχει συνεργαστεί με το ΤΕΙ Αθηνών (τομέας Διακοσμητικών Εφαρμογών), με το Falkirk College of Art και το Edinburgh College of Art (τομέας Design & Visual studies). Ενημερώνεται συνεχώς σχετικά με την εξέλιξη των τάσεων στους τομείς design. Έχει δημοσιεύσει άρθρα και έχει βραβευτεί για το ερευνητικό της έργο, συμμετέχει σε συνέδρια και είναι μέλος ερευνητικών ομάδων. Έχει συμμετάσχει ως ομιλήτρια σε events όπως το designlab και εκπαιδευτικά events των kariera και skywalker. Έχοντας εκπαιδευτική επάρκεια ΕΟΠΠΕΠ, ανήκει στο μητρώο εκπαιδευτών ενηλίκων του Υπουργείο Παιδείας. Σκοπός της είναι να ενδυναμώσει ανθρώπους με δημιουργική σκέψη, μέσω της επίκαιρης και τεκμηριωμένης γνώσης με εστίαση στην ιδιαιτερότητα και στις ανάγκες του κάθε μαθητή ξεχωριστά, φέρνοντάς τον ένα βήμα επαγγελματικά.

Σε ποιους απευθύνεται

Η ημερίδα αυτή μπορεί να βοηθήσει επαγγελματίες από τους τομείς της μόδας, του fashion styling και του image making, όπως και από τους τομείς του εμπορίου, της βιτρίνας, του visual merchandising και των social media (bloggers). Μπορεί επίσης να φανεί χρήσιμη σε μαθητές μας που έχουν παρακολουθήσει σεμινάρια μας στο παρελθόν και θα ήθελαν να ανανεώσουν τις γνώσεις τους στις σύγχρονες τάσεις του fashion styling ως προς την εικόνα και την προβολή.

Περιγραφή σεμιναρίου

Το σεμινάριο αυτό συνδέει το κομμάτι της μόδας με τις τάσεις πρόγνωσης χρωματικών και στυλιστικών συνδυασμών για το 2020/21 και 2021/22, σύμφωνα με αναγνωρισμένους οίκους πρόγνωσης αλλά και με νέες εφαρμογές και προτάσεις στη βιτρίνα, τα showrooms, τα media και τα social media. Η μόδα, ανάλογα με τις τάσεις (trends) και τις ανάγκες της κάθε εποχής αλλά και την καταναλωτική συμπεριφορά του πελάτη συνδέεται, άμεσα με τη βιομηχανία της μόδας, το μάρκετινγκ, και την ανάλυση της ψυχολογίας του καταναλωτή. Η τάση της μόδας είναι πολύπλευρη, πάντα έτοιμη να προσαρμοστεί σε διαφορετικούς ρόλους, πρότυπα και εικόνες, αλλά και αλλαγές στο παγκόσμιο και τοπικό κοινωνικοπολιτικό σκηνικό που μας επηρεάζουν. Παράλληλα οι τάσεις θυμούνται παλαιότερα στοιχεία και πρότυπα, νοσταλγώντας το παλιό, με νέους τρόπους.

Το online αυτό σεμινάριο είναι κυρίως ενημερωτικό, μέσα από 2 συνεχή διαδικτυακά μαθήματα, ανακαλύπτει τη σχέση της μόδας με αναβιώσεις στυλ πιο παλιών δεκαετιών και εξετάζει τη σχέση της μόδας με το forecasting και την πρόγνωση των τάσεων μόδας για τις σεζόν Autumn/Winter 2020/21 και Spring Summer 2021/22, αναλύοντας τα χρώματα, τις γραμμές, τις υφές αλλά και τις καμπάνιες lifestyle προγραμματισμένες για αυτές τις σεζόν. Δίνονται πηγές ενημέρωσης και έμπνευσης και επιπλέον ιδέες για το πως κάποιος μπορει να είναι σε μια συνεχή αναζήτηση συνδυαστικών προτάσεων, συλλογή στοιχείων και δημιουργία συνδυαστικών προτάσεων μέσα από digital moodboards.
 

Πληροφορίες συμμετοχής

ΥΛΗ
Η ύλη δίνεται ηλεκτρονικά.

ΔΙΔΑΚΤΡΑ
Ύστερα από μια προκαταβολή που δίνεται με την εγγραφή για την εξασφάλιση της θέσης στο σεμινάριο, η εξόφληση των διδάκτρων μπορεί να γίνει μέχρι και την ολοκλήρωση του πρώτου μαθήματος. (μέσω e-banking ή κατάθεσης).

ΒΕΒΑΙΩΣΗ
Δίνεται Βεβαίωση Παρακολούθησης ‘Δια Βίου Μάθησης 1’- ΕΟΠΠΕΠ.

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ
Διαδικτυακά μέσα από πλατφόρμες τηλεπαρακολούθησης.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ
Έναρξη: Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020 και για 2 συνεχόμενες ημέρες (Τρίτη 29/9 και Τετάρτη 30/9),
Ώρα: 6.30-9.00μμ
Διάρκεια: 29/9/20-30/10/20
Σύνολο ωρών: 5 

Κόστος Συμμετοχής

50 Eυρώ (40 Ευρώ για τους παλιούς μαθητές μας, για φοιτητές/ανέργους και για 2 ή παραπάνω εγγραφές).

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.