Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο εξ αποστάσεως

Γονείς και Παιδιά στην Εφηβεία

Διοργανωτής Σεμιναρίου E-Learning:
ΚΕ.ΘΕ.ΣΥ
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Ψυχολογία

Εισηγητής

Σιακαντάρη Ελίνα

Περιγραφή σεμιναρίου

Εφηβεία ονομάζεται το αναπτυξιακό στάδιο κατά το οποίο αναπτύσσονται τα δευτερογενή χαρακτηριστικά του φύλου. Ο έφηβος αποκτά την ικανότητα αναπαραγωγής.
Η εφηβεία είναι μια περίοδος που χαρακτηρίζεται με ραγδαίες αλλαγές (σωματικές, ψυχολογικές). Η εφηβεία χωρίζει το παιδί από τον ενήλικα. Μερικοί επιστήμονες θεωρούν ότι η εφηβεία αποτελεί περίοδο προπαρασκευής, ωρίμανσης για να μπορέσουν οι έφηβοι να αντιμετωπίσουν τις καινούργιες υποχρεώσεις.

Η Εφηβεία, είναι μία μεταβατική περίοδος με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, πολλές αλλαγές και ταυτόχρονα μία περίοδος που προβληματίζει και δυσκολεύει πολλούς γονείς. Είναι σημαντικό να γνωρίζουν οι γονείς ότι υπάρχουν διακυμάνσεις όχι μόνο στην ηλικία έναρξης της εφηβείας αλλά και στην ταχύτητα με την οποία συμβαίνουν οι μεταβολές από παιδί σε παιδί.

Στο Σεμινάριο αυτό θα μιλήσουμε για τα χαρακτηριστικά της Εφηβείας. Θα ασχοληθούμε με τις αλλαγές που συμβαίνουν σε σωματικό επίπεδο στην εφηβεία, με τους σημαντικότερους κινδύνουν για έναν έφηβο. Επίσης, θα ασχοληθούμε με τις συνηθισμένες ψυχολογικές αντιδράσεις των εφήβων, με την εναρξη της σεξουαλικής του δραστηριότητας και με τους κινδύνους που αυτή εγκυμονεί, καθώς επίσης και με τις διατροφικές διαταραχές που συχνά εμφανίζονται στηην εφηβεία (ανορεξία- βουλιμία). Τέλος, θα ασχοληθουμε με το Στρες των εφήβων (αίτια του στρες, συμπτώματα, τρόπος αντιμετώπισης) και με τη στάση που θα ήταν καλό να έχουν οι γονείς απέναντι σε έναν έφηβο.

Κόστος Συμμετοχής

20 ευρώ 
15 ευρώ για ανέργους, άτομα χαμηλού εισοδήματος

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.