Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο εξ αποστάσεως

Εκπαιδευτής Ενηλίκων – Σχεδιασμός & Υλοποίηση Προγραμμάτων - Μέθοδος Project και Μοντέλα Μικροδιδασκαλίας (Μοριοδοτούμενο)

Διοργανωτής Σεμιναρίου E-Learning:
ΚΔΒΜ ΔΕΛΤΑ - Αθήνα
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Εκπαίδευση

Σε ποιους απευθύνεται

α) Σε όσους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς αναζητούν μόρια για το σύστημα διορισμών.
β) Σε εν ενεργεία εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων και όλων των βαθμίδων οι οποίοι ενδιαφέρονται να διεκδικήσουν θέσεις διοικητικών στελεχών της εκπαίδευσης (διευθυντές σχολικών μονάδων, συντονιστές εκπαιδευτικού έργου, διευθυντές Εκπαίδευσης, κλπ) ή εργάζονται ήδη σε αυτές τις θέσεις.
γ) Σε αποφοίτους ΑΕΙ-ΤΕΙ οι οποίοι επιθυμούν να ακολουθήσουν το επάγγελμα του/της εκπαιδευτικού και οι οποίοι θέλουν να κατανοήσουν σε βάθος τη λειτουργία και τις προκλήσεις της εκπαίδευσης εκπαιδευτών.
δ) Σε όσους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς θέλουν μόρια για το σύστημα διορισμών.

Περιγραφή σεμιναρίου

Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ σε συνεργασία με τα «Προγράμματα Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστήμιου Αιγαίου», που υλοποιούνται στο πλαίσιο του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ) του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ανακοινώνουν την έναρξη του εξ αποστάσεως επιμορφωτικού μοριοδοτούμενου προγράμματος Εκπαιδευτής Ενηλίκων – Σχεδιασμός & Υλοποίηση Προγραμμάτων (Μέθοδος Project και Μοντέλα Μικροδιδασκαλίας), με τα εξής χαρακτηριστικά:

  • Ευελιξία στην αξιοποίηση χρόνου εκπαίδευσης.
  • Αντιστοιχία σε 12 πιστωτικές μονάδες ECVET.
  • Επιπλέον μοριοδότηση:
    2 Μόρια στο σύστημα διορισμών – προσλήψεων εκπαιδευτικών
    10 Μόρια για μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών ΤΕ και ΔΕ
    0,5 Μόρια στη διαδικασία επιλογής στελεχών εκπαίδευσης
    0,5 Μόρια στους υποψήφιους Διευθυντές
    0,5 Μόρια Διευθυντών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
    Μοριοδοτείται επίσης με τα μέγιστα μόρια (2) για διευθυντές και υποδιευθυντές σε Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας και σε ΔΙΕΚ
  • Δυνατότητα έκπτωσης σε πιστοποιημένο σεμινάριο χρήσης Η/Υ, η επιτυχής παρακολούθηση του οποίου οδηγεί σε επιπλέον μοριοδότηση

Οι θεαματικές μεταβολές στη σύγχρονη οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα ως αποτέλεσμα της παγκοσμιοποίησης, της κινητικότητας των ατόμων και της ραγδαίας ανάπτυξης της τεχνολογίας, σε συνδυασμό με την αδιάλειπτη παραγωγή νέων επιστημονικών και ερευνητικών δεδομένων, καθιστούν επιτακτική την ανάγκη συνεχούς επαναπροσδιορισμού και ανανέωσης των γνώσεων και των δεξιοτήτων του κάθε ατόμου. Στο πλαίσιο αυτό, η εκπαίδευση ενηλίκων διαμορφώνεται ως προϋπόθεση και μέσο προσαρμογής των γνώσεων και των δεξιοτήτων στις σύγχρονες εξελίξεις, ενώ ταυτόχρονα ανάγεται ως ένα από τα πλέον σημαντικά πεδία των επιστημών της αγωγής.

Το πρόγραμμα δομείται σε 6 διδακτικές ενότητες στις οποίες:

  • Αναλύονται θέματα προγραμματισμού, διατύπωσης στόχων και σκοπών και ανάπτυξης αντίστοιχων εκπαιδευτικών σεναρίων,.
  • Παρουσιάζονται εκπαιδευτικές τεχνικές, μέθοδοι και προσεγγίσεις που από τη θεωρία και την έρευνα κρίνονται κατάλληλες για τέτοιου είδους προγράμματα. Συγκεκριμένα αναλύονται οι μέθοδοι της εκπαίδευσης ενηλίκων που καθιστούν αποτελεσματική τη μαθησιακή διαδικασία. Έμφαση δίνεται στη μέθοδο project, στα μοντέλα μικροδιδασκαλίας καθώς και στο ρόλο και τις δυνατότητες που προσφέρει η εξ αποστάσεως εκπαίδευση, ενώ ταυτόχρονα αναλύονται και οι αλλαγές στο ρόλο των εκπαιδευτών/τριών και των εκπαιδευομένων.
  • Παρουσιάζονται τεχνικές, μέσα και μέθοδοι αξιολόγησης με ιδιαίτερη αναφορά στον ρόλο και στη σημασία της αυτοαξιολόγησης.

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.