Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο εξ αποστάσεως

Διοίκηση Επιχειρηματικών Διαδικασιών

Διοργανωτής Σεμιναρίου E-Learning:
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ΚΕΔΙΒΙΜ - elearning
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Οργάνωση & Διοίκηση

Εισηγητής

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΟΥΛΥΜΕΝΑΚΟΥ
Επιστημονικός υπεύθυνος προγράμματος
Αναπλ. Καθηγήτρια στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, ΟΠΑ
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΩΣΤΑΚΗ
Υποψήφια Διδάκτωρ στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης & Τεχνολογίας, ΟΠΑ

Σε ποιους απευθύνεται

Το πρόγραμμα είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για πτυχιούχους (απαραίτητο), κατόχους μεταπτυχιακού τίτλου (επιθυμητό), με επαγγελματική ενασχόληση ως:
Επιχειρησιακοί αναλυτές
Αναλυτές συστημάτων
Στελέχη με θέση ευθύνης που αφορά σε διαχείριση διαδικασιών σε οργανισμό (π.χ. υπεύθυνοι ποιότητας, υπεύθυνοι business reporting, υπεύθυνοι διαδικασιών HR, υπεύθυνοι διαδικασιών εξυπηρέτησης πελατών ή πωλήσεων ή marketing, ή logistics, ή operations, ή financial controlling)
Συντάκτες αναφορών βασει εταιρικού ERP
Στελέχη υπηρεσιών δημοσίου τομέα
Εταιρικοί ελεγκτές
Σύμβουλοι επιχειρήσεων
Σύμβουλοι σχεδιασμού υλοποίησης πληροφοριακών εφαρμογών

Σκοπός

Γιατί να το παρακολουθήσει κάποιος
Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι εκπαιδευόμενοι/συμμετέχοντες:

  • Θα έχουν αναπτύξει ικανότητες ανάλυσης, μοντελοποίησης και υλοποίησης επιχειρησιακών διαδικασιών έτσι ώστε να μπορούν να κατανοούν, διοικούν, ελέγχουν, βελτιώνουν/επανασχεδιάζουν και αξιολογούν τις επιχειρησιακές διαδικασίες διοικητικής ευθύνης τους.
  • Θα μπορούν να συμβάλλουν στη βέλτιστη αξιοποίηση των πληροφοριακών συστημάτων και στον επανασχεδιασμό των διαδικασιών που «διατρέχουν» τον οργανισμό τους, δημιουργώντας αξία μετρίσιμη και εμφανή.
  • Θα έχουν αναπτύξει ικανότητες διερεύνησης, καταγραφής και τεκμηρίωσης/documentation επιχειρησιακών διαδικασιών και θα έχουν εξοικειωθεί με εργαλεία και μεθοδολογίες ανάλυσης & μοντελοποίησης.
  • Θα έχουν ευκαιρία πρόσβασης σε περιβάλλον SAP ECC για τη διαχείριση εγγραφών και δεδομένων (δημιουργία, συντήρηση, εμφάνιση) καθώς και την παραγωγή επιχειρησιακών αναφορών.
  • Θα έχουν αναπτύξει ικανότητες τελικού χρήστη (SAP end user).
  • Θα έχουν κατανοήσει – σε πρακτικό επίπεδο – επιχειρηματικές λειτουργίες και διαδικασίες ενοποίησης και χρήσης των διαθέσιμων επιχειρησιακών δεδομένων μέσω της ενοποίησης των υποσυστημάτων του SAP και επιλεγμένων μελετών περίπτωσης που θα χρειαστεί να υλοποιήσουν σε πραγματικό περιβάλλον SAP ECC.

Περιγραφή σεμιναρίου

Το πρόγραμμα Διοίκηση Επιχειρηματικών Διαδικασιών - Business Process Management (BPM), αποτελεί ένα ολοκληρωμένο και εξειδικευμένο εκπαιδευτικό προιόν που προσφέρεται για πρώτη φορά υπό την αιγίδα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το περιεχόμενο, η δομή και ο συνδυασμός των διαφόρων μεθόδων εκπαίδευσης καθιστούν το πρόγραμμα αποτελεσματικό σε όρους άμεσης μεταφοράς των αποκτηθεισών γνώσεων και δεξιοτήτων στο χώρο εργασίας. Η μοναδικότητά του έγκειται στην ενεργή εμπλοκή του εκπαιδευόμενου με (1) πραγματικά επιχειρησιακά δεδομένα προερχόμενα από διάφορους κλάδους αλλά και από το χώρο εργασίας του, και (2) πραγματικού (live) πληροφοριακού συστήματος. Kατά τη διάρκεια του εργαστηριακού μέρους του προγραμματος παρέχεται hands on εκπαίδευση σε ένα από τα πιο διαδεδομένα συστήματα, το SAP ERP, με τη συνεχή καθοδήγηση των έμπειρων εισηγητριών του χώρου. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Διοίκηση Επιχειρηματικών Διαδικασιών (Business Process Management) στοχεύει στο να εξοικειώσει τους συμμετέχοντες με τις βασικές έννοιες και τα εργαλεία διοίκησης επιχειρηματικών διαδικασιών των σύγχρονων επιχειρήσεων.

Ενότητες
Ο Κύκλος Διαχείρισης Επιχειρηματικών Διαδικασιών
Συστήματα Εργασίας
Ανάλυση και Μοντελοποίηση Επιχειρηματικών Διαδικασιών
Αναθεώρηση και Ανασχεδιασμός Επιχειρηματικών Διαδικασιών
Εκπαιδευτικό Εργαστήριο SAP ECC

Η «αξία» του προγράμματος
Η μοναδικότητά του έγκειται στην ενεργή εμπλοκή του εκπαιδευόμενου με (1) πραγματικά επιχειρησιακά δεδομένα προερχόμενα από διάφορους κλάδους αλλά και από το χώρο εργασίας του, και (2) πραγματικου (live) πληροφοριακου συστηματος. Kατά τη διάρκεια του εργαστηριακού μέρους του προγραμματος παρέχεται hands on εκπαίδευση σε ένα από τα πιο διαδεδομένα συστήματα, το SAP ERP, με τη συνεχή καθοδήγηση των έμπειρων εισηγητριών του χώρου.

Πληροφορίες συμμετοχής

Πιστοποιητικό Παρακολούθησης
Στους εκπαιδευόμενους που θα ολοκληρώσουν επιτυχώς το πρόγραμμα χορηγείται Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, το οποίο συνοδεύεται από Συμπλήρωμα του Πιστοποιητικού, στο οποίο αναφέρονται αναλυτικά το αντικείμενο του προγράμματος, οι θεματικές ενότητες που παρακολούθησε ο εκπαιδευόμενος, καθώς και η μεθοδολογία εκπαίδευσης που ακολουθήθηκε.

Εκπτωτική πολιτική:
20% για τις εξής κατηγορίες δικαιούχων :

  • Άνεργοι
  • Φοιτητές ΑΕΙ (Πανεπιστημίων και ΤΕΙ)
  • Ομαδικές Εγγραφές (τουλάχιστον τέσσερα άτομα που εργάζονται στην ίδια επιχείρηση ή οργανισμό ή είναι μέλη ένωσης επαγγελματιών)
  • Τρίτεκνοι ή Πολύτεκνοι
  • Συνταξιούχοι με οικογενειακό εισόδημα κάτω από το όριο της φτώχιας
  • Δικαιολογητικά Εκπτωτικής Πολιτικής

Oι εκπτώσεις δεν θα λειτουργούν συνδυαστικά.

Κόστος Συμμετοχής

650€
(Ισχύει εκπτ. πολιτική)

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.