Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο εξ αποστάσεως

Κώδικας Επιχειρησιακής Ηθικής και Δεοντολογίας- η δράση για το ηθικά σωστό

Διοργανωτής Σεμιναρίου E-Learning:
PRIORITY
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Οργάνωση & Διοίκηση

Εισηγητής

Γ. Παπαδόπουλος
Administrative Director, PRIORITY. Πτυχιούχος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, MSc in Food Quality Management, Wageningen University and Research Center, Ολλανδία. Senior Consultant στην PRIORITY και ειδικεύεται σε θέματα σχεδιασμού και ανάπτυξης συστημάτων διαχείρισης ποιότητας, κανονιστικής συμμόρφωσης, διαφθοράς δωροδοκίας και εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

Σε ποιους απευθύνεται

Σε ανώτερα στελέχη που με τις αποφάσεις τους επηρεάζουν τα ηθικά πρότυπα της επιχείρησης και ορίζουν την επιχειρησιακή ηθική και δεοντολογία της: από τις οικονομικές υπηρεσίες μέχρι τις πωλήσεις, τις τεχνικές υπηρεσίες και τους υπευθύνους ISO.

Σκοπός

Η απόκτηση σφαιρικής γνώσης για τους πυλώνες μιας στρατηγικής επιχειρησιακής ηθικής και τα συστατικά ενός Κώδικα Δεοντολογίας μέσα από την εμπειρία των συμβούλων της PRIORITY από αντίστοιχα έργα.

Περιγραφή σεμιναρίου

Στο σύγχρονο κόσμο που οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν όλο και περισσότερες μη οικονομικές προκλήσεις, η επιχειρησιακή ηθική και δεοντολογία αποτελεί αναπόσπαστο συστατικό της στρατηγικής ακόμα και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Βασικό εργαλείο της στρατηγικής αυτής είναι ο κώδικας επιχειρησιακής ηθικής και δεοντολογίας, ο οποίος καθορίζει ηθικά πρότυπα και προσδιορίζει τη συμπεριφορά των εργαζομένων στο χώρο εργασίας. Το σεμινάριο αναλύει τα βασικά συστατικά στοιχεία μίας στρατηγικής επιχειρησιακής ηθικής και παρουσιάζει τον τρόπο, με τον οποίο μία επιχείρηση μπορεί να αναπτύξει το δικό της Κώδικα Δεοντολογίας.

Περιεχόμενα:
• Βασικοί ορισμοί
• Επιχειρησιακή ηθική vs Επιχειρηματική δραστηριότητα
• Θεματικοί πυλώνες Κώδικα Δεοντολογίας (εργασιακό περιβάλλον, πελάτες, προμηθευτές, περιβάλλον, κοινωνία)
• Καλές πρακτικές για την εφαρμογή του Κώδικα Ηθικής και Δεοντολογίας στην εταιρεία

Πληροφορίες συμμετοχής

Παραδοτέο υλικό: Παρουσίαση εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.