Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο εξ αποστάσεως

Συστήματα Διαχείρισης Ενέργειας ISO 50001:2011

Διοργανωτής Σεμιναρίου E-Learning:
E-learning Χρηματοοικονομικής Διοικητικής και Διοίκησης Έργων – ΚΕΔΙΒΙΜ Πανεπιστημίου Πειραιώς
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία ISO / Πιστοποιήσεις / Πρότυπα

Εισηγητής

ΔΙΔΑΣΚΩΝ: ΣΗΦΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Σκοπός

Απευθύνεται στα στελέχη κάθε επιχείρησης που ενδιαφέρεται να μειώσει τα κόστη από την κατανάλωση ενέργειας, να βελτιώσει την περιβαλλοντική της εικόνα ή που εμπλέκεται στο Σύστημα Εμπορίας Ρύπων. Ιδιαίτερα αφορά σε Υπεύθυνους ενεργειακής διαχείρισης, Υπεύθυνους περιβαλλοντικής διαχείρισης, Υπεύθυνους συντήρησης και διαχείρισης εγκαταστάσεων, Ενεργειακούς Επιθεωρητές και Συμβούλους.

Περιγραφή σεμιναρίου

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ – ΠΑΡΑΔΟΤΕΟ ΥΛΙΚΟ
Στο σεμινάριο αναλύονται οι βασικές έννοιες διαχείρισης της ενέργειας, η βασική νομοθεσία ενεργειακής διαχείρισης, οι αρχές και ο σκοπός ενός συστήματος διαχείρισης της ενέργειας (ΣΔΕ) σύμφωνα με το πρότυπο ISO 50001, η σχέση του EN 16001 και του ISO 50001 με το πρότυπο ISO14001και άλλα πρότυπα διαχείρισης ενέργειας. Επιπλέον, παρουσιάζονται οι απαιτήσεις για την Πολιτική, το σχεδιασμό του ΣΔΕ, τους σκοπούς, τις ευκαιρίες και τα προγράμματα βελτίωσης, τον έλεγχο λειτουργίας και τη μέτρηση και παρακολούθηση ενεργειακών παραμέτρων, ο σχετικός απαιτούμενος μετρητικός εξοπλισμός και τα συστήματα αυτοματοποιημένης παρακολούθησης, καθώς και οι απαιτήσεις του EN 16001 και του ISO 50001 υπό το πλαίσιο της επιθεώρησης. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, καλύπτει μεταξύ άλλων τις βασικές αρχές της σχετικής νομοθεσίας για την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων, τις υποχρεώσεις για τους ενεργειακούς επιθεωρητές και περιλαμβάνει εκπαίδευση των συμμετεχόντων στο σχεδιασμό και υλοποίηση εσωτερικών επιθεωρήσεων ΣΔΕ και τις απαιτήσεις πιστοποίησης τους, ενώ λαμβάνουν χώρα μελέτες περιπτώσεων για την εφαρμογή μέτρων εξοικονόμησης ενέργειας σε σχετικούς βιομηχανικούς κλάδους.

ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ – ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ
Η διάρκεια του μαθήματος είναι 1 μήνας

ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ
Το παρόν Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να παρέχει ολοκληρωμένη εκπαίδευση σχετικά με τις απαιτήσεις του προτύπου ISO 50001, με τρόπο ώστε η εφαρμογή του σε ένα οργανισμό να οδηγήσει στον εντοπισμό ευκαιριών για τη βελτίωση της ενεργειακής του επίδοσης, την εξοικονόμηση κόστους, τη μείωση εκπομπών αερίων θερμοκηπίου, τη βελτίωση των κριτηρίων λειτουργίας και ιδιαίτερα αυτών που αφορούν στην συντήρηση εξοπλισμού και στην επιλογή προμηθευτών, αλλά ακόμα και για τη βελτίωση της διακύμανσης των διεργασιών παραγωγής. Μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου χορηγείται Πιστοποιητικό Παρακολούθησης από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς και Πιστοποιητικό Παρακολούθησης με πιστοποίηση TUV ACADEMY (Αρ. αναγνώρισης EL.50.2.1)

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.