Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο εξ αποστάσεως

Συμβουλευτική & Επαγγελματικός Προσανατολισμός (σε συνεργασία με το Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης - ΕΤΗΣΙΟ)

Διοργανωτής Σεμιναρίου E-Learning:
EMPLOY
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Εκπαίδευση

Σκοπός

 Το ΚεΔιΒιΜ του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το ΚεΔιΒιΜ της Employ υλοποιούν το ετήσιο εξ αποστάσεως επιμορφωτικό πρόγραμμα εξειδίκευσης «Συμβουλευτική & Επαγγελματικός Προσανατολισμός» διάρκειας 500 ωρών. Το συγκεκριμένο επιμορφωτικό πρόγραμμα έχει δομηθεί μέσω της πολυετούς εμπειρίας των στελεχών της Employ που αποτελεί ηγετικό φορέα του χώρου στην Ελλάδα. Μέσω του προγράμματος, επιδιώκεται η κατάρτιση στη συμβουλευτική που συνδέεται με τον επαγγελματικό προσανατολισμό & επαναπροσανατολισμό προκειμένου, εύστοχα, ο λειτουργός της συμβουλευτικής να βοηθά το άτομο να λαμβάνει αποφάσεις σε σχέση με την εκπαιδευτική και επαγγελματική του πορεία, να σχεδιάζει και να διαχειρίζεται αποτελεσματικά τη σταδιοδρομία του, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις γνώσεις, τις ικανότητες, τις δεξιότητες, και τα ενδιαφέροντά του καθώς και τις συνθήκες της αγοράς εργασίας, σε όλες τις φάσεις της εκπαιδευτικής και επαγγελματικής του διαδρομής.

Περιγραφή σεμιναρίου

 "Με τη λήψη του προγράμματος, χορηγείται πιστοποιητικό επιμόρφωσης - εξειδίκευσης από το ΚεΔιΒιΜ του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης. Οι επιμορφούμενοι που θα ολοκληρώσουν το πρόγραμμα θα είναι σε θέση να το αξιοποιήσουν μελλοντικά σε οποιαδήποτε περίπτωση τίθεται ως προαπαιτούμενο ή συμπληρωματικό/επικουρικό προσόν σχετικό Πιστοποιητικό παρακολούθησης σεμιναρίων ετήσιας επιμόρφωσης - εξειδίκευσης από Πανεπιστήμια ή από αναγνωρισμένους κρατικούς φορείς που εποπτεύονται από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, αποδεδειγμένης διάρκειας τουλάχιστον τετρακοσίων (400) ωρών (όπως π.χ. ισχύει για τους πίνακες στην Ειδική Αγωγή). Ενδεικτικά, σύμφωνα με τις εξαγγελίες του Υπουργείου Παιδείας (20.12.2018) για το νέο σύστημα μονίμων διορισμών στην εκπαίδευση, στους πυλώνες κριτηρίων για τους διορισμούς, ως ακαδημαϊκό προσόν –μεταξύ άλλων- Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης από Α.Ε.Ι (Πανεπιστήμια – Τ.Ε.Ι.) διάρκειας τουλάχιστον τριακοσίων ωρών θα προσμετράται τέσσερις μονάδες.

Παράλληλα, η συγκεκριμένη επιμόρφωση, ενδεικτικά, μοριοδοτείται και αποτελεί συνεκτιμώμενο προσόν σε Προκηρύξεις:

1. Συμβούλων Σταδιοδρομίας στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.)

2. Συναφών επιχειρήσεων και σε δομές που άμεσα ή έμμεσα σχετίζονται με προγράμματα Voucher (για ανέργους)

3. Σχολών Γονέων και ΚεΔιΒιΜ Δήμων (ως Σύμβουλος Σταδιοδρομίας, Σύμβουλος Καριέρας).

Ακόμη, όπως αναφέρεται στο Ν.4547/ΦΕΚ 102/12.6.2018 για την κατάταξη στους πίνακες επιλογής, αναφορικά με την επιλογή στελεχών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στην αποτίμηση των κριτηρίων επιλογής περιλαμβάνεται και η επιμόρφωση (βεβαίωση ή πιστοποιητικό ετήσιας επιμόρφωσης Α.Ε.Ι. (Πανεπιστήμια – Τ.Ε.Ι.) διάρκειας τριακοσίων (300) τουλάχιστον ωρών ή και εννεάμηνης διάρκειας: 0,5 μονάδες).

Παράλληλα, αξίζει να επισημανθεί πως η κατάρτιση και η πιστοποιημένη επιμόρφωση στο συγκεκριμένο γνωστικό αντικείμενο προκρίνεται ως σημαντικό προσόν επιλογής στην αξιολόγηση συνεργατών από εκατοντάδες Ιδιωτικούς Εκπαιδευτικούς Οργανισμούς (Κολλέγια, Κ.Ε.Κ., Ι.Ε.Κ., Φροντιστήρια, ΚεΔιΒιΜ) που γνωρίζουν και έχουν συνεργαστεί με την Employ.

Τέλος, στο πλαίσιο αναμενόμενης εφαρμογής των Όρων - Προϋποθέσεων κατάρτισης και τήρησης Μητρώου Στελεχών Συμβουλευτικής Επαγγελματικού Προσανατολισμού αναμένεται να συνυπολογιστεί ως απαιτούμενο κριτήριο για ένταξη στο Υπομητρώο Στελεχών Συμβουλευτικής Επαγγελματικού Προσανατολισμού."

Πληροφορίες συμμετοχής

 Διάρκεια Επιμόρφωσης
Η χρονική διάρκεια του Επιμορφωτικού E-learning Προγράμματος, αντιστοιχεί σε 500 διδακτικές ώρες εξ’ αποστάσεως ασύγχρονης εκπαίδευσης.

Eγγραφές έως 01/02/2019

Κόστος Συμμετοχής

590 € | ΕΦΑΠΑΞ ΚΑΤΑΘΕΣΗ: 530€ (Άνεργοι/Φοιτητές)
650 €| ΕΦΑΠΑΞ ΚΑΤΑΘΕΣΗ: 585€ (Επαγγελματίες)

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.