Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο εξ αποστάσεως

Διοίκηση Ανθρώπινων Πόρων (HRM)

Διοργανωτής Σεμιναρίου E-Learning:
ΙΕΚ Εκπαιδευτική Ένωση
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Οργάνωση & Διοίκηση

Σε ποιους απευθύνεται

Το επιμορφωτικό πρόγραμμα είναι περιζήτητο από την εργοδοσία (Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα), αξιολογείται στις κρίσεις επιλογής προσωπικού και Στελεχών επιχειρήσεων και Οργανισμών και θεωρείται ισχυρό συγκριτικό πλεονέκτημα για κάποιον που έχει ολοκληρώσει επιτυχώς την παρακολούθησή του. Ειδικότερα, αφορά: Στελέχη (και υποψήφια Στελέχη) Επιχειρήσεων (Διευθυντές, Προϊσταμένων Τμημάτων, Υπεύθυνους Τμημάτων Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού), Στελέχη Δημόσιων Οργανισμών και Υπαλλήλους που ενδιαφέρονται για τον τρόπο λειτουργίας και ανάπτυξης του Οργανισμού τους, φοιτητές Οικονομικών, Παιδαγωγικών και Καθηγητικών Σχολών και όλους όσοι παρακολουθούν τις εξελίξεις στον τομέα του επιχειρείν, τη Διοίκηση Προσωπικού, τις μεθόδους και εργαλεία προσωπικής ανάπτυξης και επαγγελματικής εξέλιξής τους (γενικότερα την Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού) με τρόπο σύγχρονο και αποτελεσματικό.

Σκοπός

Πλεονεκτήματα
Εξασφαλίζω ισχυρό συγκριτικό πλεονέκτημα για την ένταξή μου στα μητρώα «επόπτη ποιοτικού ελέγχου σε επιχειρήσεις», «εκπαιδευτών» και «συμβούλων σταδιοδρομίας» των λεγόμενων Κοινωνικών Εταίρων (ΓΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, ΑΔΕΔΔΥ, ΣΕΤΕ), σύμφωνα με τις σχετικές προκηρύξεις τους.
Εξασφαλίζω ισχυρό συγκριτικό πλεονέκτημα για απασχόληση σε Ιδιωτικούς Εκπαιδευτικούς Οργανισμούς (Κολλέγια, ΚΕΣ, ΚΕΚ, ΙΕΚ, Φροντιστήρια, ΚΔΒΜ, ΚΕΣ)
Θα εξοικειωθώ με το συναρπαστικό κόσμο της Συμβουλευτικής και θα βελτιώσω μέσω αυτής την αυτογνωσία και τις σχέσεις μου με τους άλλους.
Θα γνωρίσω τη σημασία της επένδυσης στο ανθρώπινο δυναμικό, και την «απόδοση» αυτής για τον Οργανισμό.
Θα εμπλουτίσω τις γνώσεις μου σε μείζονος σημασίας ζητήματα για τον Οργανισμό, όπως η επιλογή προσωπικού, η εκπαίδευση και η δια βίου επιμόρφωσή του, τεχνικές ενίσχυσης της εργασιακής αποτελεσματικότητας, πρακτικές υποκίνησης του προσωπικού και η διαμόρφωση ενός ορθολογικού, δίκαιου, αξιόπιστου και αποδεκτού συστήματος αξιολόγησης.
Θα συμπληρώσω το βιογραφικό μου με ουσιαστική, αξιόπιστη και εμπεριστατωμένη κατάρτιση.
Θα βελτιωθώ επαγγελματικά και προσωπικά.

Περιγραφή σεμιναρίου

Δομή - Μαθήματα
Διοίκηση Οργανισμού, εισαγωγικές παρατηρήσεις στη Διοίκηση Ανθρώπινων Πόρων
Επιχειρησιακή Δομή-Οργάνωση-Έλεγχος
Η σημασία της παρακίνησης –Θεωρίες και τεχνικές
Η σημασία της επικοινωνίας στο εργασιακό περιβάλλον
Ηγεσία και Διοίκηση-Μοντέλα Διοίκησης
Ικανότητα λήψης αποφάσεων σε συνθήκες αβεβαιότητας
Ικανότητα Διαχείρισης της αλλαγής
Οργανωτική κουλτούρα και Διοίκηση
Δημιουργικότητα και καινοτομία
Τεχνικές και Εργαλεία μεγιστοποίησης της προσωπικής αποτελεσματικότητας
Επιλογή και πρόσληψη προσωπικού
Μέθοδοι αξιολόγησης της απόδοσης
Συστήματα Διοίκησης μέσω στόχων και μέτρησης της απόδοσης
Λογισμικό HR

Business Administration

Η επιτυχής παρακολούθηση του καινοτόμου αυτού προγράμματος, δίνει τη δυνατότητα στο συμμετέχοντα να ασχοληθεί ως Στέλεχος στο Τμήμα Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού (επιλογή προσωπικού, υπεύθυνος εκπαίδευσης και επιμόρφωσης εργαζομένων), Σύμβουλος Σταδιοδρομίας, Σύμβουλος Καριέρας ή Mentor σε εργασιακά περιβάλλοντα όπως, ΣΔΕ, Σχολές Γονέων, ΚΕΣΥΠ, Πολυεθνικές ή Εταιρίες με Τμήμα Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού, Εταιρείες Συμβούλων και Μελετών, Υπεύθυνος Προσωπικής Ανάπτυξης και Επαγγελματικής Εξέλιξης Στελεχών και Υπαλλήλων.
Μοριοδοτείται σε προκηρύξεις των Κοινωνικών Εταίρων (ΙΝΕ ΓΣΕΕ, ΚΑΝΕΠ ΓΣΕΕ, ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, ΣΕΒ, ΙΝΕΜΥ της ΕΣΕΕ, ΚΑΕΛΕ της ΕΣΕΕ, ΤΕΕ, ΣΤΕ, ΑΔΕΔΥ).

Εξειδικευμένες Γνώσεις
Η απόκτηση γνώσεων, δεξιοτήτων και στάσεων για το μείζονος σημασίας θέμα της ισότιμης κοινωνικής και επαγγελματικής ένταξης μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες και ατόμων με αναπηρία, μέσω επιστημονικά τεκμηριωμένων Συμβουλευτικών Υπηρεσιών προς τις οικογένειές τους.

Πληροφορίες συμμετοχής

Μεθοδολογία Αξιολόγησης

  • Αρχική (μεθοδολογική ανίχνευση των πραγματικών επιμορφωτικών αναγκών και ενδιαφερόντων των συμμετεχόντων)
  • Διαμορφωτική (συμμετοχή κάθε επιμορφούμενου στα θέματα που αναρτώνται στις «Ανακοινώσεις» στην πλατφόρμας μάθησης moodle)
  • Τελική, (εκπόνηση δύο (2) εργασιών και συμπλήρωση test αυτοαξιολόγησης).

​Τo επιμορφωτικό πρόγραμμα
Διεξάγεται αποκλειστικά με την εξ αποστάσεως μέθοδο εκπαίδευσης (E-learning), μέσω της πλατφόρμας moodle.
Περιλαμβάνει πλούσιο επιστημονικό υλικό: E-books, πολυμεσικό (παρουσιάσεις, οπτικοακουστικό υλικό), και υποστηρικτικό (papers, ΦΕΚ, επιστημονικές-ερευνητικές ανακοινώσεις συνεδρίων, επιστημονικά άρθρα), εργασίες-δραστηριότητες, βιβλιογραφία-δικτυογραφία και Καλές Πρακτικές.
Συνεχή διαδικτυακή ανατροφοδότηση

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.