Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο εξ αποστάσεως

Ακούγοντας & Αγαπώντας το ‘Εσωτερικό Παιδί'

Διοργανωτής Σεμιναρίου E-Learning:
Brain Matters Institute
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Ψυχολογία

Εισηγητής

Δρ. Αλεξάνδρα Πενταράκη, PhD, CPsychol, AFBPsS, κλινική ψυχολόγος παιδιών & ενηλίκων, Λέκτορας, Εγγεγραμμένη Δικαστική Πραγματογνώμων, Διδάκτωρ Ψυχολογικής Ιατρικής Πανεπιστημίου Λονδίνου, Συγγραφέας του βιβλίου Σπάζοντας τα Δεσμά της Γυναικείας Κατάθλιψης, Εκδόσεις Brain Matters Institute.

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους (ειδικούς και μη ειδικούς) όσους θέλουν να έρθουν σε επαφή με το ‘εσωτερικό τους παιδί’, μια πλευρά του εαυτού τους που έχουν ξεχάσει και καταπιέσει, να θεραπεύσουν τα αρνητικά τους συναισθήματα και να αυξήσουν την δημιουργικότητά τους. Το σεμινάριο έχει στόχο να βοηθήσει τους συμμετέχοντες να έρθουν ξανά σε επαφή με την πλευρά του εαυτού τους που κάποια στιγμή της ζωής τους (στην παιδική ηλικία) καταπίεσαν ή δεν άφησαν να εξερευνηθεί περισσότερο. Η επαφή με το εσωτερικό παιδί αποτελεί μια σημαντική προσέγγιση η οποία στοχεύει να βοηθήσει τους συμμετέχοντες να μάθουν να αγαπούν και να αγκαλιάσουν το εσωτερικό παιδί, πράγμα που θα φέρει άμεσες αλλαγές στην ποιότητα ζωής τους. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εξειδικευμένες ασκήσεις που βασίζονται στην διαδικασία της επίγνωσης και της εξερεύνησης βαθιών πεποιθήσεων που εμποδίζουν την αγάπη προς το εαυτό.

Περιγραφή σεμιναρίου

Θεματικές ενότητες:
-Η έννοια του εσωτερικού παιδιά: θεωρία & πρακτική
-Η οικογένεια και η διαμόρφωση του εσωτερικού παιδιού
-Η ασυνείδητη ανάπτυξη του ψυχολογικού μηχανισμού της συν-εξάρτησης
-Η ανάπτυξη της αυτό-εκτίμησης και το εσωτερικό παιδί
-Θεραπεύοντας το εσωτερικό παιδί (μοτίβα σκέψης, πεποιθήσεις, παραμέληση αναγκών, θυμός, ντροπή, συμπονετικότητα)
-Θεραπεύοντας το εσωτερικό παιδί (ασκήσεις αναπνοής, επαφή με το εσωτερικό παιδί)

Πληροφορίες συμμετοχής

ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
Περιλαμβάνει εκπαιδευτικό υλικό. Το σεμινάριο δεν περιλαμβάνει βιντεοσκόπηση. Θα λαμβάνετε το εκπαιδευτικό υλικό μέσα από το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και θα κάνετε τις ασκήσεις, την μελέτη του εκπαιδευτικού υλικού, το ημερολόγιό σας τα οποία θα στέλνετε στην εκπαιδεύτριά σας. Στο τέλος της κάθε εβδομάδος θα λαμβάνετε ανατροφοδότηση για αυτά που αναλύσατε. Το σεμινάριο βασίζεται στην χρήση της θεραπευτικής γραφής με στόχο την αύξηση της επίγνωσης.

Κόστος Συμμετοχής

80€

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.