Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο εξ αποστάσεως

Μαθησιακές δυσκολίες και δεξιότητες συμβουλευτικής για ειδικούς και εκπαιδευτικούς

Διοργανωτής Σεμιναρίου E-Learning:
EMPLOY EDU Σύμβουλοι Εκπαίδευσης & Σταδιοδρομίας
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Εκπαίδευση

Σκοπός

Στην περίπτωση των παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες, το ζητούμενο είναι η πρόληψη της διόγκωσης αυτών των δυσκολιών και της συσσώρευσης αρνητικών σχολικών εμπειριών. Ως εκ τούτου, καθίσταται αναγκαία η κατάλληλα προσαρμοσμένη και εξατομικευμένη διδασκαλία για τον κάθε μαθητή χωριστά, ανεξαρτήτως τυχόν δυσκολιών που μπορεί να έχει. Αντικείμενο της επιμόρφωσης είναι η ανάπτυξη δεξιοτήτων συμβουλευτικής και συγκεκριμένα η κατάρτιση σε παρεμβάσεις και στρατηγικές, οι οποίες μπορούν να εφαρμοστούν από ειδικούς και εκπαιδευτικούς που εργάζονται με παιδιά που έχουν μαθησιακές δυσκολίες.

Δεδομένου ότι οι εκπαιδευτικοί έχουν ελλιπή θεωρητική αλλά και πρακτική κατάρτιση για τη διδασκαλία μαθητών/τριών με μαθησιακές δυσκολίες, η παρούσα επιμόρφωση ως σκοπός σε επίπεδο απόκτησης προσόντων, δηλ., γνώσεων, δεξιοτήτων και ικανοτήτων έρχεται να καλύψει αυτό το κενό και να δώσει τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες. Οι συμμετέχοντες στην επιμόρφωση θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το θεωρητικό υπόβαθρο που είναι απαραίτητο για την κατανόηση των μαθησιακών δυσκολιών αλλά και συγκεκριμένες στρατηγικές και παρεμβάσεις για την ατομική και ομαδική διδασκαλία και την κατάρτιση εκπαιδευτικού προγράμματος, κατάλληλα προσαρμοσμένου στις ιδιαιτερότητες του κάθε μαθητή.

Μαθησιακοί Στόχοι
Μετά την ολοκλήρωση της επιμόρφωσης, αναμένεται οι συμμετέχοντες:
α) να έχουν κατανοήσει ζητήματα αξιολόγησης των μαθησιακών δυσκολιών,
β) να αναγνωρίζουν τα είδη και τις δυσλειτουργίες των μαθησιακών δυσκολιών,
γ) να είναι σε θέση να προσαρμόζουν τη διδασκαλία σε μαθητές/τριες με μαθησιακές δυσκολίες,
δ) να αναπτύξουν δεξιότητες συμβουλευτικής για παρεμβάσεις σε θέματα μαθησιακών δυσκολιών και
ε) να συνεργάζονται με τους γονείς και με άλλες ειδικότητες, προκειμένου να μπορούν να καταρτίσουν εκπαιδευτικά προγράμματα, ανάλογα με τις ειδικές μαθησιακές δυσκολίες των μαθητών/τριών.

Περιγραφή σεμιναρίου

Στο εξειδικευμένο αυτό e-learning πρόγραμμα διάρκειας 100 ωρών, οι συμμετέχοντες θα εμβαθύνουν σε ένα κομβικό πεδίο της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης που αφορά στις Μαθησιακές Δυσκολίες. Θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το θεωρητικό υπόβαθρο που είναι απαραίτητο για την κατανόηση των μαθησιακών δυσκολιών αλλά και συγκεκριμένες στρατηγικές και παρεμβάσεις για την ατομική και ομαδική διδασκαλία και την κατάρτιση εκπαιδευτικού προγράμματος, κατάλληλα προσαρμοσμένου στις ιδιαιτερότητες του κάθε μαθητή.

Πληροφορίες συμμετοχής

Η χρονική διάρκεια του Επιμορφωτικού E-learning Προγράμματος αντιστοιχεί σε 100 ώρες.

Κόστος Συμμετοχής

115€ (Φοιτητές-Άνεργοι) | 135€ (Επαγγελματίες)

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.