Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο εξ αποστάσεως

Η Διαχείριση των Συναισθημάτων του αγοριού

Διοργανωτής Σεμιναρίου E-Learning:
Webseminars
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Ψυχολογία

Εισηγητής

Δημήτρης Κουτζαμάνης, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας και συνιδρυτής στην ΑΜΚΕ Μαθήματα Ζωής. Έχει ολοκληρώσει κύκλο σπουδών στην Γνωσιακή Συμπεριφορική και τη Συμβουλευτική Πένθους (Stonebridge College). Πρόσφατα ολοκλήρωσε το πρόγραμμα της Υπαρξιακής Συμβουλευτικής μέσα από την Ανθρωποκεντρική Προσέγγιση (KU Leuven) Συνεχίζει τις σπουδές του στη Συνθετική θεραπεία με έμφαση στη Συναλλακτική ανάλυση. Ασκεί ενεργά τον εθελοντισμό και αρθογραφεί στο διαδίκτυο σε θέματα που αφορούν τον άντρα και τη ψυχική υγεία.Έχει ειδικευθεί στην Συμβουλευτική Πένθους.

Σε ποιους απευθύνεται

Σε Φροντιστές παιδιών, Γονείς, Εκπαιδευτικούς, Μονογονεικές Οικογένειες. Σε Κοινωνικούς Λειτουργούς, Δασκάλους, Φοιτητές Παιδαγωγικών. Σε Κοινό που επιθυμεί την καλύτερη αντιμετώπιση του αγοριού σε κάθε ηλικία.

Περιγραφή σεμιναρίου

Το συγκεκριμένο σεμινάριο αποτελεί την πρώτη ενότητα του Προγράμματος Μεγαλώνοντας Αγόρια.

ΕΝΟΤΗΤΑ Β, Δευτέρα 22/10/2018 18:00μμ
Η Διαχείριση των Συναισθημάτων του αγοριού
Σε συνέχεια της πρώτης ενότητας οι συμμετέχοντες θα κατανοήσουν σε βάθος τον τρόπο με τον οποίο τα συναισθήματα επηρεάζουν τον ψυχικό κόσμο του αγοριού και πως η διακοπή από τα συναισθήματα στερεί από το αγόρι την έκφραση και άρα τη φυσική προστασία που έχει η ψυχή. Η εσωτερίκευση του θυμού, του φόβου και της θλίψης φέρνει σοβαρές συνέπειες καθώς πολλοί ενήλικοι άντρες δυσκολεύονται να εκφραστούν. Βιβλία, κινούμενα σχέδια, μουσική υμνούν τον αντρικό ρόλο μέσα από τη βία, τη σκληρότητα, την μοναξιά και την έλλειψη έκφρασης συναισθήματος. Σε αυτήν την ενότητα θα προταθούν πρακτικοί τρόποι στους συμμετέχοντες ώστε να διαχειριστούν τα συναισθήματα των αγοριών με σεβασμό και αποτελεσματικότητα. 

Πληροφορίες συμμετοχής

Το παρόν σεμινάριο αποτελεί ενότητα του σεμιναρίου Μεγαλώνοντας Αγόρια, το οποίο μπορείτε να παρακολουθήσετε είτε ολόκληρο είτε να επιλέξετε μεμονωμένες ενότητες.
Το Σεμιναριακό Πρόγραμμα παρέχεται διαδικτυακά, μέσω συγκεκριμένης πλατφόρμας e-learning (εικονική τάξη) με την εγγύηση της Cisco .
Για να το παρακολουθήσετε χρειάζεστε ΜΟΝΟ έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή με σύνδεση στο Ίντερνετ, κάμερα και μικρόφωνο.
Οι διαδικτυακές συναντήσεις διαρκούν περίπου 2 ώρες, από τις 18:00 έως τις 20:00, και γίνονται στα προκαθορισμένες μέρες που αναφέρονται στο πρόγραμμα.

*ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΕΙΤΕ live ΕΙΤΕ ΣΕ video on Demand ΣΕ ΩΡΕΣ ΠΟΥ ΒΟΛΕΥΕΙ ΕΣΑΣ.

Κόστος Συμμετοχής

Μεμονωμένη ενότητα: 50€

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.