Βρείτε Σεμινάρια
x

Σεμινάριο εξ αποστάσεως

Δημιουργία προσωπικού ή επαγγελματικού site για μικρές επιχειρήσεις χωρίς γνώσεις πληροφορικής – Δημιουργία e-shop

Διοργανωτής Σεμιναρίου E-Learning:
Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης Πανεπιστημίου Μακεδονίας
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Πληροφορική

Εισηγητής

Οι εισηγητές των Θερινών Σχολείων είναι μέλη του Διδακτικού και Επιστημονικού Προσωπικού (Δ.Ε.Π.) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας καθώς και εξωτερικοί συνεργάτες και στελέχη με πολύχρονη εμπειρία, αλλά και εξειδικευμένη θεωρητική γνώση. Ακολουθεί λίστα με τους εισηγητές:
• Αναστάσιος Οικονομίδης, Καθηγητής, Τμήμα Οικονομικών Επιστημών Παν. Μακεδονίας
• Θεανώ Χατζηδάκη, Ε.ΔΙ.Π. Τμήμα Οικονομικών Επιστημών Παν. Μακεδονίας

Σε ποιους απευθύνεται

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε απόφοιτους λυκείου, σπουδαστές, φοιτητές και στελέχη επιχειρήσεων που έχουν βασικές ή καθόλου γνώσεις πληροφορικής και HTML οι οποίοι επιθυμούν να ασχοληθούν με τη σχεδίαση ιστοσελίδων.

Σκοπός

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όσους θέλουν να δημιουργήσουν χωρίς γνώσεις πληροφορικής απλούς προσωπικούς και επαγγελματικούς ιστότοπους (personal or small business web sites) και μικρά ηλεκτρονικά καταστήματα (e-shops) με μικρό κόστος ή να επανασχεδιάσουν υφιστάμενα site, ακολουθώντας τις σύγχρονες τάσεις σχεδίασης. Τα site θα προβάλλονται ευδιάκριτα και αποτελεσματικά και σε κινητές συσκευές. Η εξάσκηση θα γίνει σε διαδικτυακή πλατφόρμα (cloud based web site builder) στην οποία μέσω εύκολων χειρισμών drag and drop (όπως σε έναν επεξεργαστή κειμένου) εισάγονται τα απαραίτητα στοιχεία για τη δημιουργία ελκυστικών και λειτουργικών ιστοσελίδων με ευχερή πλοήγηση από σταθερούς Η/Υ και κινητές συσκευές. Θα επιδειχθούν οι δυνατότητες και οι περιορισμοί των web site builders ώστε οι συμμετέχοντες είτε να κατασκευάσουν και να συντηρούν οι ίδιοι το site τους επιλέγοντας τον κατάλληλο web site builder είτε κατέχοντας πλέον σχετικό υπόβαθρο να μπορούν να συνεργαστούν με έναν ειδικό σχεδίασης και ανάπτυξης ιστοτόπου (web developer) σε πιο απαιτητικές εφαρμογές.

Δεν απαιτούνται ιδιαίτερες γνώσεις πληροφορικής και υπολογιστών. Η βασική γνώση χειρισμού αρχείων και φακέλων, επεξεργασίας κειμένου και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) είναι απαραίτητη. Η ύπαρξη ή δημιουργία λογαριασμού στα κοινωνικά δίκτυα (Facebook, Instagram, Linked-in, YouTube κλπ) θα συμβάλλει στην πληρέστερη (προσωπική ή εταιρική) παρουσία στο Διαδίκτυο. Η γνώση Αγγλικών είναι απαραίτητη (max επιπέδου Lower)

Περιγραφή σεμιναρίου

Το πρόγραμμα καλύπτει το φάσμα των κάτωθι θεματικών ενοτήτων:

1. Βασικές Αρχές Σχεδίασης εμπορικού ιστοτόπου (web site).
2. Μάρκετινγκ και Διαφήμιση στο Ίντερνετ.
3. Oι τάσεις στη σχεδίαση ιστοσελίδων για το 2017. Επίδειξη σύγχρονων ιστοτόπων δημιουργημένων ακόμα και δωρεάν σε εφαρμογή δημιουργίας ιστοτόπων (web site builder).
4. Εξοικείωση με δημοφιλή εφαρμογή web site builder. Δημιουργία ιστοσελίδων, φόντο ιστοσελίδας, κεφαλίδες και υποσέλιδα. Δημιουργία συνδέσμων και μενού συνδέσμων.
5. Διαμόρφωση μενού πλοήγησης. Προσθήκη στοιχείων σε ιστοσελίδα (κειμένων, εικόνων, βίντεο, galleries, κουμπιών κλπ). Διασύνδεση με κοινωνικά δίκτυα (π.χ. Facebook, Instagram, Linked-in, YouTube κλπ).
6. Προσθήκη εφέ. Διαχείριση και εμπλουτισμός ιστοτόπου. Διαμόρφωση ιστοσελίδων μόνο για μέλη (private pages). Προσθήκη μελών στον ιστότοπο με εγγραφή. Διαχείριση μελών.
7. Δημιουργία Blog. Διασύνδεση blog με κοινωνικά δίκτυα. Δήλωση και εύρεση του ιστοτόπου από τις μηχανές αναζήτησης (SEO). Ηλεκτρονικές κρατήσεις (ξενοδοχείων, εστιατορίων κλπ).
8. Δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος. Ε-mail marketing. Ηλεκτρονικές πληρωμές. Σύγκριση δημοφιλών εφαρμογών σχεδίασης ιστοσελίδων.

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.