Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο εξ αποστάσεως

Διαζύγιο & παιδί - Μονογονεϊκή οικογένεια

Διοργανωτής Σεμιναρίου E-Learning:
ΚΕ.ΘΕ.ΣΥ
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Ψυχολογία

Εισηγητής

Σιακαντάρη Ελίνα

Περιγραφή σεμιναρίου

Το διαζύγιο είναι μια σημαντική ψυχολογική και κοινωνική αλλαγή στην ζωή των παιδιών και μπορεί να διαρκεί πολλά χρόνια. Από πολλούς θεωρείται ανάλογο του πένθους, καθότι η απώλεια είναι κοινό χαρακτηριστικό»
Όσον αφορά ένα διαζύγιο, τα αποτέλεσμα μακροχρόνιων επιστημονικών μελετών δείχνουν ότι η πλειοψηφία των παιδιών βιώνει το δραματικό αυτό γεγονός ως πένθος, αφού χάνει την μέχρι τότε οικογενειακή του ζωή (φίλους, γείτονες, συμμαθητές κλπ). Μάλιστα το πένθος, το οποίο συνοδεύεται από θυμό, οργή και ζήλια, διαρκεί πολλά χρόνια, καθώς οι αλλαγές στην ζωή των παιδιών είναι συχνές και πάρα πολλές.

Στο Σεμινάριο αυτό θα μιλήσουμε για το Διαζύγιο και για τον τρόπο με τον οποίο θα ήταν καλό να το ανακοινώνουν οι γονείς στο παιδί τους.
Θα ασχοληθούμε με συχνές απορίες των παιδιών, καθώς και με τις απαντήσεις που μπορούν να δώσουν οι γονείς στο παιδί τους μετά από ένα διαζύγιο.

Επίσης, θα αναφερθούμε στις συχνότερες επιπτώσεις του διαζυγίου στα παιδιά κάθε ηλικίας, καθώς και στον τρόπο με τον οποίο θα ήταν καλό οι γονείς να διαχειριστούν το διαζύγιό τους έτσι ώστε να έχει όσο γίνεται λιγότερες επιπτώσεις στο παιδί.
Tέλος, θα ασχοληθούμε με τη μονογονεϊκή οικογένεια, θα δώσουμε τον ορισμό αυτής και θα συζητήσουμε για τις πιο συχνές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι μονογονεϊκές οικογένειες. Θα ασχοληθούμε με το πως θα ήταν καλό ο μονο-γονέας να χειριστεί το ενδεχόμενο μιας νέας σχέσης σε σχέση με το παιδί που υπάρχει από προηγούμενο γάμο.

Θα συζητήσουμε ακόμα
για τα λάθη που συχνά γίνονται στο πλαίσιο μιας μονογονεϊκής οικογένειας, καθώς και για τρόπους με τους οποίους οι μονογονείς θα ήταν καλό να μεγαλώνουν το παιδί τους.
Μετά την παρουσίαση, θα ακολουθήσει χρόνος για μια ανοικτή συζήτηση.

Κόστος Συμμετοχής

20€
15€ για ανέργους και άτομα χαμηλού εισοδήματος

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.