Σεμινάρια

Borgias Fine Art, Culture & Design
Τηλέφωνα Επικοινωνίας

210 9323437, 210 9886778

E-Learning: ΜΟΥΣΕΙΟΛΟΓΙΑ (Εισαγωγή)

Φορέας Εκπαίδευσης: Borgias Fine Art, Culture & Design
Κατηγορία: Σεμινάρια E-Learning, Τέχνη & Πολιτισμός, Τέχνη, Πολιτισμός / Τουρισμός (eLearning)
ΠΟΛΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΝΑΡΞΗ ΛΗΞΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ / ΩΡΕΣ
Εισηγητής
ΣΑΚΚΗ ΖΩΗ
Η Ζωή Σακκή αποφοίτησε από το Τμήμα Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης του Α.ΤΕΙ Αθηνών, έχοντας, το 2003, ολοκληρώσει επιτυχώς την εξειδίκευσή της στη συντήρηση κεραμικού, γυαλιού, λίθου, μετάλλου, ψηφιδωτών και ανασκαφικών οργανικών υλικών. Το 2008 ολοκλήρωσε το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Μουσειακές Σπουδές» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, αποκτώντας επαρκή κατάρτιση σε θεωρητικά και πρακτικά θέματα μουσειολογικού ενδιαφέροντος. Σήμερα, είναι Υποψήφια Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στη διδακτορική της διατριβή πραγματεύεται την τεκμηρίωση των συλλογών του Εγκληματολογικού Μουσείου της Ιατρικής Σχολής, Αθηνών, και επιδιώκει την πολυεπίπεδη σύγκριση των μουσειακών συλλογών εγκληματολογίας, διεθνώς. Έχει εργασθεί ως καθηγήτρια τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, στο Τμήμα Μουσειολογίας - Μουσειογραφίας και Σχεδιασμού Εκθέσεων του Ά Τ.Ε.Ι. Πάτρας, όπου δίδασκε μαθήματα διαχείρισης μουσειακών συλλογών και διατήρησης της πολιτιστικής κληρονομιάς. Επί σειρά ετών υπήρξε επιμελήτρια και συντηρήτρια των συλλογών του Εγκληματολογικού Μουσείου του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, αναλαμβάνοντας την οργάνωση του εκθεσιακού χώρου, την παρουσίαση των εκθεμάτων, τη διαχείριση των συλλογών, αλλά και την προληπτική και συστηματική συντήρηση των μουσειακών αντικειμένων. Σήμερα εργάζεται ως συντηρήτρια αρχαιοτήτων στο Υπουργείο Πολιτισμού, ενώ παράλληλα συνεχίζει την επαγγελματική της συνεργασία με το Εγκληματολογικό Μουσείο, ως εξωτερικός συνεργάτης.
Σε ποιους απευθύνεται
Το συγκεκριμένο σεμινάριο αποτελεί μια εκτενή εισαγωγή στο επιστημονικό πεδίο της Μουσειολογίας και απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να προσεγγίσουν τη φύση, τη θέση και την πράξη της σύγχρονης Μουσειολογίας.
Σκοπός

Στόχος του είναι να προσφέρει μια πλούσια ενημέρωση για την ιστορία, την αποστολή, τη λειτουργία και την οργάνωση των μουσείων, το ιστορικό, κοινωνικό και ιδεολογικό πλαίσιο διαμόρφωσης τους,την εκθεσιακή τους πρακτική και την εκπαιδευτική και επικοινωνιακή τους πολιτική.

Περιγραφή Σεμιναρίου

Παρέχεται μόνο εξ αποστάσεως.

Το γνωστικό πεδίο της Μουσειολογίας είναι εδραιωμένο εδώ και πολλά χρόνια σε προγράμματα σπουδών πανεπιστημίων του εξωτερικού.

Στην Ελλάδα, την τελευταία δεκαετία, εκδηλώνεται αυξημένο ενδιαφέρον για την επιστήμη της Μουσειολογίας,γεγονός το οποίο αντικατοπτρίζεται στη διαμόρφωση και λειτουργία αντίστοιχων προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών,στην οργάνωση ειδικών επιμορφωτικών σεμιναρίων και διαλέξεων, αλλά και στη διαρκή παραγωγή πληθώρας εκθέσεων,πολιτιστικών δράσεων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε Μουσεία.

Πληροφορίες Συμμετοχής
  • Διάρκεια: 12 μαθήματα
  • Κόστος: 85 € / μήνα x 3 μήνες
  • Προεξόφληση: 205 €
ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απ’ ευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης
Ονοματεπώνυμο:* E-Mail:
Πόλη Διεξαγωγής:* Τηλέφωνο:*
Σχόλια:
Κωδικός Ασφαλείας
Επιθυμώ να λαμβάνω το newsletter του Semifind.gr
Χορηγοί Ενότητας

επιστροφή