Νέα
09/01/2017

Πώς ξεκινούν τη μέρα τους ο Bill Gates, ο Mark Zuckerberg και άλλοι επιτυχημένοι άνθρωποι

Από τον καφέ μέχρι τις παρακινητικές ομιλίες

Είτε είναι το γυμναστήριο είτε το διάβασμα μίας εφημερίδας ή η απόλαυση ενός καφέ, οι περισσότεροι διατηρούμε μία πρωινή ρουτίνα, την οποία σπανίως παραβαίνουμε.

Τα πράγματα που συμπεριλαμβάνουμε στην πρωινή μας ρουτίνα μας βοηθούν είμαστε πιο παραγωγικοί κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Ας ρίξουμε μία ματιά στον τρόπο με τον οποίο ξεκινούν την ημέρα τους μερικοί από τους πιο επιτυχημένους ανθρώπους παγκοσμίως.

Ο απερχόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ Barack Obama γυμνάζεται κάθε πρωί. Όπως αναφέρει το Sleepypeople.com, ξυπνά στις 6:45 π.μ. καθημερινά και κάνει βάρη καθώς και ασκήσεις cardio. Μετά την προπόνηση παίρνει πρωινό με την οικογένειά του και στη συνέχεια αναλαμβάνει τα καθήκοντά του.

Ο CEO των Starbucks Howard Schultz απολαμβάνει ένα πρωινό φλιτζάνι καφέ. Η αλήθεια είναι πως δεν μας προκαλεί έκπληξη το γεγονός πως η πρωινή ρουτίνα του υπεύθυνου των Starbucks περιλαμβάνει καφέ. Σε μία παλαιότερη συνέντευξή του είχε αναφέρει πως ξυπνά στις 4.30 π.μ., πηγαίνει βόλτα με τα σκυλιά του και επιστρέφει στο σπίτι του 5.45 π.μ. και φτιάχνει καφέ για τον ίδιο και τη σύζυγό του. Μετά από τον καφέ ξεκινά δουλειά.

Ο Steve Jobs έβγαζε ένα παρακινητικό λόγο στον εαυτό του. Ο άνθρωπος που μετέτρεψε την Apple στη μεγαλύτερη εταιρεία παγκοσμίως, έκανε ένα απλό πράγμα κάθε πρωί για να διασφαλίσει πως θα βγάλει τον καλύτερό του εαυτό. Αφού ξυπνούσε, κατά το sleepypeople.com, ο Steve Jobs πήγαινε στον καθρέφτη, κοίταζε τον εαυτό του και τον ρωτούσε: "Αν σήμερα ήταν η τελευταία μέρα της ζωής μου, θα ήμουν χαρούμενος με αυτά που πρόκειται να κάνω σήμερα;" Αν έπιανε τον εαυτό του να απαντά αρνητικά πολύ συχνά, ήξερε πως έπρεπε κάτι να αλλάξει.

Στον Bill Gates αρέσει να εξασκεί το μυαλό και το σώμα του κάθε πρωί. Κάνει τουλάχιστον για μία ώρα ασκήσεις cardio, αλλά παρακολουθεί ταυτόχρονα εκπαιδευτικά video από το Teaching Company, ώστε να επιτυγχάνει το πολυπόθητο "νου υγιή εν σώματι υγιεί".

Ο Mark Zuckerberg συχνά παραβλέπει εντελώς τον ύπνο. Ο ιδρυτής του Facebook πολλές φορές κοιμάται πολύ λίγο, ενώ τυχαίνει να μένει ξύπνιος μέχρι τις 6 το πρωί και να συνομιλεί με εργαζόμενους του Facebook.

Πηγή: TIMEπερισσότερα νέα της κατηγορίας