Νέα
20/12/2016

Ο ρόλος των Social Media στην αναζήτηση εργασίας [Infographic]

Ο αριθμός των εργοδοτών που ψάχνουν λογαριασμούς υποψηφίων στα Social Media έχει αυξηθεί κατά 500% την τελευταία δεκαετία.

Λίγες δεκαετίες πριν, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που έχουμε σήμερα ήταν μόνο μία ιδέα. Πλέον είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής των ανθρώπων. Κοινοποιούμε οτιδήποτε online και κυρίως αυτό το κάνουν οι μαθητές. Τα περισσότερα παιδιά δεν μπορούν να φανταστούν τη ζωή τους χωρίς αυτά. Όταν πρόκειται για αναζήτηση εργασίας στην ψηφιακή εποχή, τα Social Media παίζουν τεράστιο ρόλο στη διαδικασία.

Από τότε που το κοινωνικό networking έγινε ένα τόσο δυνατό μέσο επικοινωνίας, είναι λογικό πως οι νέοι πρέπει να γνωρίζουν και τις ευθύνες που απορρέουν από αυτό. Αυτό σκοπεύει να παρουσιάσει ο Paul Malcore του Rawhide.org μέσω του άρθρου του, που συνοδεύει το τελευταίο τους infographic. Τα Social Media παίζουν καταλυτικό ρόλο στην ψηφιακή εποχή αναζήτησης εργασίας.

Όταν αναζητάμε εργασία πρέπει να βλέπουμε τα πάντα
Είναι γεγονός πως τα Social Media μας έδωσαν μάτια παντού. Και αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με ελπιδοφόρους εργοδότες, αλλά και με υποψήφιους εργαζομένους.

Στο άρθρο του ο Malcore μας υπενθυμίζει πόσο σημαντικό είναι το προφίλ μας στα Social Media για ενδεχόμενες προσλήψεις:
Το 93% των υπεύθυνων προσλήψεων κάνουν ανασκόπηση στα προφίλ των υποψηφίων πριν πάρουν την απόφαση πρόσληψης. Οπότε κάποιο post που μπορεί να βρίσκετε αστείο, υπάρχει περίπτωση να σας κοστίσει μία θέση εργασίας. Ίσως αύριο, ίσως πολύ αργότερα.

Ο τρόπος με τον οποίο παρουσιαζόμαστε στους φίλους μας απέχει παρασάγγας από το πώς παρουσιαζόμαστε σε έναν ενδεχόμενο εργοδότη.

Οπότε είναι μείζονος σημασίας να προσέχουμε το περιεχόμενο που επιλέγουμε να εμφανίζεται στα προφίλ μας.

Πηγή: globaldigitalcitizen.orgπερισσότερα νέα της κατηγορίας