SemiFind.gr - ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ: MSc in Innovation in Technology & Entrepreneurship

Μεταπτυχιακά

MSc in Innovation in Technology & Entrepreneurship

Φορέας Εκπαίδευσης:  ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Καβάλα)
Τηλέφωνα Επικοινωνίας:  2510 462-177
Κατηγορία:  Μεταπτυχιακά / Οργάνωση & Διοίκηση, Μηχανολογία & Τεχνολογία
ΕΝΑΡΞΗ: Σεπτέμβριος 2017
ΤΡΟΠΟΣ ΦΟΙΤΗΣΗΣ: Πλήρους
ΠΟΛΗ: ΚΑΒΑΛΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΦΟΙΤΗΣΗΣ: 1 έτος
ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΠΟΥΔΩΝ: Master ΓΛΩΣΣΑ ΣΠΟΥΔΩΝ: Αγγλικά, Ελληνική
ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Οι εγγραφές πραγματοποιούνται μέχρι αρχές Οκτώβρη.

Η εισαγωγή στο ΠΜΣ γίνεται κατόπιν εισήγησης από ειδική επιτροπή επιλογής, η οποία αξιολογεί την αίτηση και τα δικαιολογητικά του υποψηφίου. Γενικά, απόφοιτοι με βασικό τίτλο σπουδών (BSc) σε γνωστικό αντικείμενο των Θετικών Επιστημών, πτυχιούχοι Μηχανικοί ΤΕ, απόφοιτοι Πολυτεχνικών Σχολών καθώς και Σχολών Διοίκησης και Οικονομίας ικανοποιούν τις προϋποθέσεις για την εισαγωγή στο ΠΜΣ. Οι απόφοιτοι του Προγράμματος μπορεί να προέρχονται από Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ελλάδας ή του εξωτερικού.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΤΕΙ ΑΜΘ διαθέτει ένα μοναδικό πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών που συνδυάζει την καινοτομία, επιχειρηματικότητα και νέες τεχνολογίες αιχμής. Το πρόγραμμα είναι διάρκειας ενός έτους, 90 πιστωτικών μονάδων και κατανέμεται σε 3 εξάμηνα. Το 1ο εξάμηνο πραγματεύεται γενικά μαθήματα management & innovation (MBA) ενώ στόχος του 2ου εξαμήνου είναι η εξοικείωση με εξειδικευμένα μαθήματα σε τεχνολογίες αιχμής δίνοντας το συγκριτικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα τόσο στην εγχώρια όσο και στην ξένη αγορά. Το 3ο και τελευταίο εξάμηνο είναι η συγγραφή της διπλωματικής διατριβής.

ΔΙΑΛΕΞΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΔΙΟΤΙ ΣΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ :
1. Δυνατότητα άμεσης απασχόλησης στο ερευνητικό εργαστήριο υψηλής τεχνολογίας Ήφαιστος στο ΤΕΙ ΑΜΘ. Το MSc TIE δημιουργεί αναντικατάστατα στελέχη για επιχειρήσεις.
2. Δυνατότητα εκπόνησης μεταπτυχιακών διατριβών στο εξωτερικό.
3. Δυνατότητα επαγγελματικής αποκατάστασης/ πρακτικής άσκησης στο CERN (European Organization for Nuclear Research).
4. Απόκτηση πτυχίου σε χρονικό διάστημα ενός έτους
5. Με γνώμονα την σύντομη χρονική διάρκεια του ενός έτους εξασφαλίζει την απαιτούμενη μοριοδότηση.
6. Καινοτόμες δράσεις προσφέρονται μέσω της διοργάνωσης Ημέρας Καριέρας.
7. Δυνατότητα διδακτορικού.
8. Διακεκριμένοι ομιλητές από Πανεπιστήμια του εξωτερικού και του εσωτερικού.

Σκοπός του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών είναι να παρέχει γνώσεις σε θέματα Διοίκησης και Διαχείρισης της Καινοτομίας, της δημιουργικότητας και της Επιχειρηματικότητας, καθώς και στην παροχή προωθημένων γνώσεων σε όλο το φάσμα των νέων τεχνολογιών και τεχνολογιών αιχμής.

Πρόκειται για Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών ενός έτους που στοχεύει να εκπαιδεύσει αποφοίτους που φιλοδοξούν να γίνουν στελέχη επιχειρήσεων υψηλού επιπέδου ή μελλοντικοί επιχειρηματίες, τόσο στον τομέα της τεχνολογίας όσο και στον τομέα της διοίκησης. Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα διάρκειας τριών (3) εξαμήνων αφορά μεταπτυχιακούς φοιτητές διαφόρων ειδικοτήτων, με ή χωρίς εργασιακή εμπειρία, με τη φιλοδοξία να σχεδιάζουν και να αναπτύσσουν καινοτόμα τεχνολογικά προϊόντα καθώς και να διευθύνουν καινοτόμες επιχειρήσεις υπό οικονομική, κοινωνική, περιβαλλοντική και ηθική σκοπιά. Καλύπτει διάφορες πτυχές του αντικειμένου, από τη σύλληψη νέων επιχειρηματικών ιδεών μέχρι την υλοποίησή τους με τη χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας.

Διδασκόμενα Μαθήματα
Τα μαθήματα διδάσκονται στα δύο πρώτα εξάμηνα, ενώ στο τρίτο ο μεταπτυχιακός φοιτητής επικεντρώνεται στη συγγραφή της μεταπτυχιακής του διατριβής. Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές διδάσκονται μαθήματα του γνωστικού αντικειμένου της Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Α' εξάμηνο σπουδών καθώς και εξειδικευμένα μαθήματα στα πεδία της Τεχνολογίας αιχμής στο Β' εξάμηνο σπουδών.

Το γνωστικό αντικείμενο των μαθημάτων καλύπτει τόσο γενικά θέματα όσο και εντελώς εξειδικευμένα, όπως π.χ. νανοτεχνολογία, βιοϊατρική τεχνολογία, τεχνητή νοημοσύνη κ.ά. Κατά τη διάρκεια των σπουδών τους οι μεταπτυχιακοί φοιτητές θα μπορούν να συμμετέχουν σε ερευνητικά προγράμματα του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και να χρησιμοποιούν εργαστήρια με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας όπως TEM, SEM/EDX, SAXS/WAXS κ.ά.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Υποτροφίες
Στο ΠΜΣ υπάρχει η δυνατότητα απονομής υποτροφιών σε μεταπτυχιακούς φοιτητές με άριστη επίδοση, καθώς επίσης και λόγω διάφορων άλλων κριτηρίων.

Ευκαιρίες Καριέρας
Στους μεταπτυχιακούς φοιτητές του Προγράμματος προσφέρεται πλειάδα επαγγελματικών επιλογών για να επιλέξουν, σε συνδυασμό με τη σταθερή ζήτηση από την αγορά εργασίας για ικανούς επαγγελματίες που συνδυάζουν διοικητικά αλλά και τεχνικά προσόντα, μαζί με τη γνώση των σύγχρονων κοινωνικοοικονομικών και τεχνολογικών τάσεων. Οι απόφοιτοι μπορούν να ξεκινήσουν δικές τους επιχειρήσεις ή να αναζητήσουν καριέρα σε διάφορους τομείς της βιομηχανίας, όπως ο διοικητικός, ο κατασκευαστικός, ο μελετητικός, η συμβουλευτική των επιχειρήσεων ή ακόμα και να ακολουθήσουν ακαδημαϊκή καριέρα.
Επίσης οι απόφοιτοι μπορούν να απασχοληθούν επαγγελματικά στο CERN, δεδομένης και της εγκατάστασης του υπερυπολογιστικού συστήματος GRID-TIER2-CERN στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών.

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Επικοινωνήστε απευθείας με το φορέα και μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα συμπληρώνοντας τη φόρμα.
Ονοματεπώνυμο:* Τηλέφωνο:*
   
E-Mail:
  Επιθυμώ να λαμβάνω το newsletter του Semifind.gr
Σχόλια:
* = υποχρεωτικό πεδίο