Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Εργονομικός Σχεδιασμός με Ανθρωπομετρικά Δεδομένα

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
StartLearn
ΑΘΗΝΑ
20/5/2024
ΑΘΗΝΑ
17/6/2024
ΑΘΗΝΑ
22/7/2024
Σε αίθουσα διδασκαλίας
Σε αίθουσα διδασκαλίας
Σε αίθουσα διδασκαλίας

Διεξάγεται και με εξ αποστάσεως παρακολούθηση (e-learning).

Περισσότερες πληροφορίες

Διεξάγεται και με εξ αποστάσεως παρακολούθηση (e-learning). Περισσότερες πληροφορίες

Σε ποιους απευθύνεται

Είναι σχεδιασμένο και απευθύνεται σε: οποιονδήποτε επιθυμεί να εμπλουτίσει τις ήδη υπάρχουσες γνώσεις του στον κλάδο της εσωτερικής διακόσμησης (Interior Designer) καλύπτοντας όλες τις απαιτούμενες γνώσεις και πρακτικές δεξιότητες που απαιτούνται στην σύγχρονη διακόσμηση, έχοντας πάντα ως στόχο την παραγωγή σχεδίων προσαρμοσμένων στις ανάγκες του χρήστη και του έργου που καλείται να παράγει στον εκάστοτε χώρο.

Σκοπός

Ο Σκοπός της εκπαίδευσης είναι: Η Εργονομία – Ανθρωπομετρική είναι το κλειδί της επιτυχίας για έναν Interior Designer ο οποίος καλείται να καταλάβει την φύση του παραγόμενου έργου σε κάθε χώρο όπως και τις ανάγκες των χρηστών του χώρου αυτού έτσι ώστε να δημιουργήσει έξυπνα και λειτουργικά σχέδια. Με αυτό τον τρόπο διευκολύνει και αυξάνει την παραγωγή έργου αποτρέποντας συνάμα την εμφάνιση κόπωσης ή ακόμα και μελλοντικών τραυματισμών εκ μέρους των χρηστών. Να μπορεί να κατανοήσει τις ανάγκες ευαίσθητων ομάδων του πληθυσμού (άτομα με ειδικές ανάγκες, άτομα τρίτης ηλικίας, παιδιά, άτομα με συγκεκριμένες παθήσεις όπως μερική τύφλωση ή προβλήματα μέσης) και να παρέχει εξειδικευμένα σχέδια ώστε να διευκολύνει την ζωή τους αποτρέποντας κινήσεις που βάζουν σε κίνδυνο την υγεία τους εντός του χώρου που διαμορφώνει. Να παράγει λειτουργικό και εργονομικό Interior Design σε περιορισμένους χώρους.

Στόχος της εκπαίδευσης είναι: Να εργαστούν ως ελεύθεροι επαγγελματίες. Να κατέχουν ένα ισχυρότατο εφόδιο για τεχνικές ιδιωτικές εταιρείες. Να κάνουν το χόμπι τους εργασία.

Περιγραφή σεμιναρίου

Το σεμινάριο του Εργονομικού Σχεδιασμού με Ανθρωπομετρικά Δεδομένα μας παρέχει βαθύτερη γνώση της μορφολογίας του ανθρώπινου σώματος συνδυασμένη με συγκεκριμένες εργασίες / κινήσεις σε έναν χώρο. Είναι το απόλυτο εργαλείο στα χέρια ενός Interior Designer ο οποίος καλείται να προσαρμόσει το εκάστοτε σχέδιο στην μορφολογία του σώματος του χρήστη και στην φύση του έργου που καλείται ο χρήστης να παράγει.

Θεματικές ενότητες:
1. Εισαγωγή στην Εργονομία – Ανθρωπομετρική
2. Μορφολογία του ανθρώπινου σώματος
3. Παράγοντες που επηρεάζουν την μορφολογία του σώματος
4. Μορφολογικές αποκλίσεις
5. Εργονομία εφαρμοσμένη στο Interior Design
6.Εργονομία ως μέσο πρόληψης τραυματισμών στον χώρο
7. Εργονομία εφαρμοσμένη στον σχεδιασμό επίπλου
8. Εργονομική Μελέτη και επίλυση προβλημάτων
9. Εργονομία και άτομα με ειδικές ανάγκες

Πιστοποίηση
- "Βεβαίωση Κατάρτισης Σπουδών πιστοποιημένη από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων με Αρ. Αδείας: 2100634 – Κε.Δι.Βι.Μ. και αναγνωρισμένη για την αγορά εργασίας. (Η βεβαίωση σπουδών εκδίδεται στα Ελληνικά και στα Αγγλικά διότι έχει εγκριθεί και πιστοποιηθεί από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων)".
- Το σεμινάριο είναι εγκεκριμένο από τον ΕΟΠΠΕΠ Υπουργείο Παιδείας.

Πληροφορίες συμμετοχής

Διάρκεια & Εκπαιδευτικές υπηρεσίες Σεμιναρίου
• Διάρκεια 2 μήνες με 4 ώρες την εβδομάδα
• Επαγγελματική εκπαίδευση
• Εκπαίδευση προσαρμοσμένη στο δικό σας ελεύθερο χρόνο.

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.