Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Η Συμβολή του W.Kandinsky στην Τέχνη και την Εικαστική Θεραπεία - Εκπαιδευτικό & Βιωματικό Σεμινάριο

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Psychopedia
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Τέχνη & Πολιτισμός

Εισηγητής

Ρωξάνη Γιάννου Εμψυχώτρια – Εικαστικός, MAFineArt, MA History of Western Esotericism, Ειδικευόμενη Συστημική/ Οικογενειακή Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας.

Σε ποιους απευθύνεται

Ειδικούς Ψυχικής υγείας, Δασκάλους, Καθηγητές, Επιμορφωτές, Εμψυχωτές, Εικαστικούς, Εικαστικούς θεραπευτές, Καλλιτέχνες (δεν απαιτείται προηγούμενη γνώση).

Περιγραφή σεμιναρίου

Στο σεμινάριο αυτό θα περιηγηθούμε στον 20ο αιώνα και θα ανιχνεύσουμε τάσεις και ρεύματα, μόδες και καταβολές, όπως εκφράστηκαν στην Τέχνη και κυρίως στην ζωγραφική.

Ο 20ος αιώνας υπήρξε μια εξαιρετικά κρίσιμη και ενδιαφέρουσα περίοδος για την ανθρώπινη διανόηση και κουλτούρα. Με πλούσιο οπτικό υλικό θα θαυμάσουμε έργα, θα ερμηνεύσουμε σύμβολα και θα εξερευνήσουμε τις ρίζες τους. Στη συνέχεια θα μιλήσουμε για τις επιθυμίες της ανθρωπότητας εντός ενός έντονου κοινωνικο-πολιτικού σκηνικού, και για το πως εκφράστηκαν αυτές μέσα από την Τέχνη, οδηγώντας την ανθρωπότητα στο επόμενο βήμα.

Ιδιαίτερη ανάλυση θα κάνουμε στο έργο του W.Kandinsky καθώς ήταν από τους πρώτους που άφησαν πίσω τους τη ρεαλιστική απεικόνιση του κόσμου, έκαναν μια βουτιά στο εντός τους και αφέθηκαν στην αυθόρμητη ελεύθερη έκφραση της ψυχής συνδυάζοντας το στοιχείο του ήχου και της ατονικής μουσικής με τα χρώματα, τα σχήματα και τα σύμβολα.

  • Θα αναλύσουμε το έργο του μεγάλου ζωγράφου.
  • Θα μιλήσουμε για την ερμηνεία των χρωμάτων.
  • Θα συνδέσουμε τα χαρακτηριστικά της μοντέρνας αφηρημένης τέχνης με τις ανάγκες της ανθρωπότητας για εσωτερική έκφραση και ανάταση.

Στο βιωματικό μέρος του σεμιναρίου με βάση τους κανόνες περί χρωμάτων, σχημάτων και σύνθεσης όπως τους περιέγραψε ο μεγάλος ζωγράφος στα βιβλία του: Για το πνευματικό στην Τέχνη και Σημείο, Γραμμή, Επίπεδο θα δημιουργήσουμε το δικό μας μοναδικό έργο με τα διαθέσιμα υλικά μας.

Πληροφορίες συμμετοχής

Τόπος διεξαγωγής: Χώρος Psychopedia Γεωργίου Βούρη 6, Αμπελόκηποι-Αθήνα (400 μέτρα από τον σταθμό του μετρό Πανόρμου).

Επιπλέον δυνατότητα Οnline παρακολούθησης μέσω της πλατφόρμας Zoom (Θα σταλούν αναλυτικές οδηγίες σύνδεσης στους συμμετέχοντες).

Επιπλέον δυνατότητα Ασύγχρονης παρακολούθησης (αποστολή βίντεο της εισήγησης, οι συμμετέχοντες το παρακολουθούν στο δικό τους χρόνο και θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν την βιωματική άσκηση στο χώρο τους).

Δίδεται Εκπαιδευτικό υλικό και Πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Παρέχεται βιβλιογραφία και περαιτέρω βοήθεια για όποιον χρειάζεται.

Κόστος Συμμετοχής

35 ευρώ

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.