7/4/2016

Τα Ψυχικά Χαρακτηριστικά του Επιχειρηματία

του Θ. Κρύπα
Αρθρογραφία

Σε ένα πολύ πρόσφατο σεμινάριο Συμβουλευτικής του ΟΑΕΔ για την Επιχειρηματικότητα, διαπιστώθηκε το εξής φαινόμενο από μεγάλο ποσοστό των παρευρισκομένων (περίπου 80 ατόμα): Δεν υπήρχε ξεκάθαρος διαχωρισμός του τι είναι Επιχειρηματίας και τι Υπάλληλος ή αν έχουν διαφορές μεταξύ τους!

Πράγματι, δεν είναι τόσο εύκολο, όσο αστείο και ευνόητο μας ακούγεται, να περάσει ένας πρώην υπάλληλος στην θέση του Επιχειρηματία. Παρατηρούμε παράλληλα ότι η επιχειρηματικότητα έχει μπεί για τα καλά στην ζωή μας, έμμεσα ή άμεσα. Όταν μια έρευνα του 2011 από την MetLife ρώτησε τους συμμετέχοντες τι έκαναν για να αυξήσουν το εισόδημά τους και την οικονομική ασφάλεια, το 17% της Generation X δήλωσαν ότι γίνονται ελεύθεροι επαγγελματίες να ενισχύσουν το εισόδημά τους, και το 12% των baby boomers είπε το ίδιο.

Ποιά στοιχεία είναι όμως αυτά που Πρέπει να αγκαλιάσουμε ή που Πρέπει να ενστερνιστούμε, προκειμένου να έχουμε τις βάσεις για μια επιτυχημένη επιχειρηματική πορεία?

Τα παρακάτω στοιχεία, αποσκοπούν σε απαντήσεις ειλικρινής αυτογνωσίας, έαν είστε έτοιμοι για χορέψετε τανγκό με τον κόσμο των επιχειρήσεων!

  1. Είμαι έτοιμος να πάρω σοβαρά, αυτό που θέλω να κάνω
  2. Θα κάνω αυτό που αγαπάω
  3. Δεν πειράζει και αν αποτύχω, θα ξανασηκωθώ πιο έτοιμος
  4. Μπορώ να ρισκάρω όσο χρειαστεί
  5. Μπορώ να "προμοτάρω" τον εαυτό μου και την επιχείρησή μου
  6. Μου αρέσει να "επενδύω" στον εαυτό μου
  7. Είμαι επίμονος
  8. Έχω πάθος
  9. Πιστέυω στον εαυτό μου και μπορώ να ελίσσομαι αναλόγως των περιστάσεων

Πιστεύω σε εσάς, κάντε το και εσείς και Καλή Επιτυχία!

Στρατηγικός Σύμβουλος και Σύμβουλος Εταιρικής Εικόνας Επιχειρήσεων
Εισηγητής Σεμιναρίων Start Up and Growth, Branding & Communication

Διαβάστε επίσης

Καριέρα, τεχνολογία, συνέδρια και νέα σεμινάρια και επιμορφωτικά προγράμματα. Ενημερωθείτε για θέματα εκπαίδευσης και εργασίας