Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο εξ αποστάσεως

ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ – ΜΕΛΕΤΗ – ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΩΝ ΓΙΑ Η-Μ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ

Διοργανωτής Σεμιναρίου E-Learning:
TUV AUSTRIA ACADEMY
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Βιομηχανία & Τεχνικά

Εισηγητής

Σπύρος Μανέτας
Ο Σπύρος Μανέτας είναι διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και εργάζεται ως Σύμβουλος για ανυψωτικά (ανελκυστήρες & κυλιόμενες κλίμακες) σε διάφορα μεγάλα κτιριακά έργα.
Έχει μεταπτυχιακές σπουδές στους ανελκυστήρες υπό την αιγίδα του Συνδέσμου ανελκυστήρων & κυλ. κλιμάκων της Βρετανίας (Lifts & Escalators Industry Association)
Έχει εργαστεί ως ανώτερο στέλεχος σε πολυεθνικές εταιρείες ανελκυστήρων για πολλά χρόνια.
Στη πορεία του έχει συμβάλλει στη μελέτη, εγκατάσταση και λειτουργία ανελκυστήρων σε πολλά μεγάλα έργα στην Ελλάδα, Κύπρο & Μέση ανατολή, όπως τα:
TRILOGY, 360o, SKY TOWER στη Κύπρο & Πύργος Πειραιά, ΩΝΑΣΕΙΟ, ASTIR FOUR SEASONS, ORBIT, THE MALL, GOLDEN HALL, VILLAGE κλπ στην Ελλάδα
Έχει υπάρξει μέλος του CIBSE, Συμβουλίου Διαπίστευσης στο TUV Αυστρίας, εταιρείας Επιστημόνων Ανελκυστήρων κλπ.

Σε ποιους απευθύνεται

Απευθύνεται σε Η/Μ Μηχανικούς, που ασχολούνται με τη μελέτη & το σχεδιασμό κτιρίων.

Περιγραφή σεμιναρίου

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα αφορά στην ενημέρωση γύρω από θέματα ανελκυστήρων που πρέπει να γνωρίζουν οι μελετητές Η/Μ Μηχανικοί, για τη σύνταξη των προδιαγραφών ανελκυστήρων, την επίβλεψη και τη παραλαβή τους.

Ενότητες του προγράμματος

  • Ενημέρωση για την Ευρωπαϊκή και Ελληνική Νομοθεσία περί ανελκυστήρων, ώστε κατά τη σύνταξη των προδιαγραφών να τηρούνται οι ελάχιστες απαιτήσεις της Νομοθεσίας και να γίνεται ορθή επιλογή πρόσθετων Ευρωπαϊκών Προτύπων, ανάλογα με τις ανάγκες κάθε έργου. Επιπλέον γίνεται αναφορά για τις Νομοθετικές απαιτήσεις ελέγχου & πιστοποίησης των ανελκυστήρων.
  • Παρουσίαση με σύντομο και απλό τρόπο πώς μπορεί να επιλεγεί ο αριθμός και οι διαστάσεις των φρεατίων ανελκυστήρων, ακολουθώντας τους πίνακες και τη διαστασιολόγηση που προτείνουν τα ISO 8100-30, ISO 8100-32 και το «ΣΧΕΔΙΑΖΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ», όπου προβλέπονται, ενώ για τους υπόλοιπους τύπους κτιρίων δίνονται πρακτικές συμβουλές. Με το τρόπο αυτό, εξοικονομείται χρόνος και επιτυγχάνεται χρήση τυποποιημένων διαστάσεων ανελκυστήρων με ασφάλεια στην επιλογή τους, χωρίς περιορισμό στους προμηθευτές
  • Οι απαιτήσεις της Ελληνικής Νομοθεσίας για τους ανελκυστήρες πυροσβεστών και η σχεδίαση φρεατίων που να καλύπτουν τις απαιτούμενες διαστάσεις θαλάμων.
  • Μεθοδολογία και ανάλυση για την επιλογή των τεχνικών χαρακτηριστικών των ανελκυστήρων και παρουσίαση ειδικών λειτουργιών & κριτηρίων επιλογής τους.

Η παράλληλη χρήση πρακτικών παραδειγμάτων που έχουν βασιστεί σε πολυετή εμπειρία εργασίας σε μεγάλα και σύνθετα έργα, θα βοηθήσει στη καλύτερη εμπέδωση του περιεχομένου της παρουσίασης και του συνόλου του σεμιναρίου

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του εκπαιδευτικού προγράμματος.

Πληροφορίες συμμετοχής

Τρόπος & τόπος διεξαγωγής
Το σεμινάριο θα διεξαχθεί απομακρυσμένα μέσω της πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης και λόγω του περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Σημείωση: Το σεμινάριο διεξάγεται στην Ελληνική γλώσσα

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.