Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο εξ αποστάσεως

Χρησιμοποιώντας το NLP ως εργαλείο αυτοδιαχείρισης και επικοινωνίας

Διοργανωτής Σεμιναρίου E-Learning:
TUV HELLAS
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Πωλήσεις & Marketing

Εισηγητής

Η Αλεξάνδρα Ευθυμιάδου, διευθύνει την Synolic® -nlpgreece®.

Ακαδημαϊκή εξειδίκευση
Με εξειδίκευση σε Ψυχολογία και Neuro-Linguistics, Master of Social Science, Ph.D σε Human Resource Development, προσεγγίζει συστημικά το δυναμικό των ανθρώπων.
Διαθέτει πολυετή πείρα στην εφαρμογή του συστήματος Νευρο- Γλωσσικού Προγραμματισμού, NLP, για επαγγελματική διάκριση και προσωπική αποτελεσματικότητα, και συνεισέφερε στον εμπλουτισμό του μοντέλου "the Synolic® approach to human resource development”.

Neuro-Linguistics
Ως NLP Master Trainer, μετέχει ενεργά στο έργο του NLP University, Santa Cruz, California, αναφορικά στη συνεχή μελέτη της διακριτής αποτελεσματικότητας και στον σχεδιασμό και εφαρμογή καινοτόμων προσεγγίσεων που στοχεύουν στην ανάπτυξη ποιοτικότερου τρόπου σκέψης (mindset) για τη διαχείριση αλλαγών, υιοθέτηση νέων ρόλων, αντιμετώπιση και ανάληψη προκλήσεων.
Είναι μέλος του Global NLP Training & Consulting Community (GTC), European Board of NLP (EBNLP), European Association of NLP Therapy, American Board of NLP, και στοχεύει στην συνεργασία με επιστημονικές κοινότητες για την συνεχή άντληση συμπερασμάτων αναφορικά σε εφαρμογές και στην εξειδίκευση του συστήματος NLP σε επαγγελματικούς κλάδους.
Είναι μέλος της επιτροπής ασφαλείας και προστασίας μελών ΣΕΠ.
Ακαδημαϊκά projects όπου εφαρμόζει το σύστημα Neuro – Linguistic Programming
Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (EKΠA) – Οδοντιατρική σχολή – Το NLP στη δυναμική της ανάπτυξης δεξιοτήτων επικοινωνίας για τους Οδοντιάτρους Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Μεταπτυχιακό πρόγραμμα CSAP – Το σύστημα NLP σε συστήματα συνολικής προσέγγισης στην Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού και στην τεχνολογία της αλλαγής Πανεπιστήμιο Αιγαίου – NLP Bασικές δεξιότητες HEC – Paris, Executive Coaching program – The Socratic methodology in Diagnostic/Coaching questions

Συγγραφικό έργο, Δημοσιεύσεις Στο συγγραφικό της έργο περιλαμβάνονται τα βιβλία, «NLP – Η απομυθοποίηση», και «Παρ’ το αλλιώς»

Σκοπός

Στο εξειδικευμένο nlplab παρουσιάζονται επιλεγμένες τεχνικές και προσεγγίσεις, του συστήματος NLP οι οποίες βοηθούν τους ενδιαφερομένους:

  • Να ενισχύσουν τη θέση τους και τον βαθμό επιρροή τους & να ενδυναμώσουν την ισχύ του ρόλου τους, και την εικόνα τους
  • Nα διατηρούν τον έλεγχο μιας κατάστασηs και να υποστηρίζουν τις θέσεις τους και να διατυπώνουν εύστοχα τα μηνύματα που θέλουν να περάσουν με τρόπο που να κερδίζουν τις εντυπώσεις.
  • Να μην αναρωτιούνται τι άλλο μπορούν να κάνουν όταν νιώθουν ότι δεν ξέρουν τι να κάνουν.
  • Να χειρίζονται περιπτώσεις όπου η πρώτη αντίδραση τους ήταν αμηχανία.
  • Να προκαλούν δημιουργικά μια συζήτηση εντοπίζοντας τι άλλο μπορεί να κρύβεται πίσω από μια φράση.
  • Να εστιάζουν και να αντιλαμβάνονται γρήγορα και με ακρίβεια την ουσία ενός θέματος.
  • Να αποστασιοποιούνται γρήγορα από δύσκολες καταστάσεις ώστε να μπορούν να ανταποκρίνονται και να απαντούν σε προκλήσεις, με ευστοχία και ηρεμία.
  • Να νιώθουν άνετα, όταν αντιμετωπίζουν προκλήσεις, ότι δεν θα «κολλήσουν» στο τι πρέπει να πουν και πώς να απαντήσουν.

Περιγραφή σεμιναρίου

Θαυμάζουμε ανθρώπους για την ευελιξία σκέψης για το πώς ξεπερνούν αντιστάσεις αντιδράσεις, προκλήσεις που πολλές φορές προκαλούν αμηχανία.
Βλέπουμε περιπτώσεις ανθρώπων όπου με ευστοχία επικοινωνούν λεκτικά και μη λεκτικά και προβάλλουν τις θέσεις τους και τα επιχειρήματα τους.
Η δυναμική του τρόπου που επιχειρηματολογούμε, ανταποκρινόμαστε και απαντούμε σε προκλήσεις, προβάλλουμε και άλλες όψεις σε ένα θέμα, προσδίδει χαρακτήρα και διαπλάθει την εικόνας μας στις σχέσεις και τις συναναστροφές μας με τους άλλους.
Πώς ο καθένας από εμάς μπορούμε να διαμορφώσουμε την προσωπική ισχύ μας και να στηρίξουμε αποτελεσματικά το ρόλο μας στο εργασιακό μας περιβάλλον με εσωτερικούς και εξωτερικούς συνεργάτες.

Πλαίσιο θεματολογίου

Μέρος Α

Η ψυχολογία της σκέψης και της συμπεριφοράς και η επιστήμη του νου. Τι κρύβεται πίσω από τον τρόπο που βλέπουμε και αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα.

  • Πως ο καθένας από εμάς διαμορφώνει τον τρόπο που σκέφτεται και αντιλαμβάνεται τα πράγματα.
  • Ποιοι είναι οι μηχανισμοί/ δυνάμεις μέσα μας που μας δίνουν ώθηση στον τρόπο που σκεφτόμαστε, ενεργούμε, αντιδρούμε, επικοινωνούμε.
  • Πώς αυτοί οι ίδιοι μηχανισμοί διαμορφώνουν φίλτρα, προβάλλουν εμπόδια δημιουργούν στεγανά και περιορίζουν τον τρόπο που διαχειριζόμαστε το περιβάλλον.


Μερος Β

Αναδιαμορφώνοντας τον τρόπο που σκεπτόμαστε και αντιμετωπίζουμε καταστάσεις

Τεχνικές, οι οποίες δίνουν τη δυνατότητα σε επαγγελματίες και στελέχη να:

  • Να προκαλούν δημιουργικά και με κομψότητα λόγου μια συζήτηση, εντοπίζοντας τι άλλο μπορεί να κρύβεται πίσω από μια φράση, ένα σχόλιο, μια κουβέντα, να ξεκαθαρίσουν το σκεπτικό ενός ατόμου και να μπουν γρήγορα στην ουσία ενός θέματος.
  • Να ξέρουν πώς να στηρίζουν τις θέσεις τους με τρόπο που να εξασφαλίζουν αποδοχή των μηνυμάτων τους, με διεισδυτική πειθώ. Να αναπτύξουν μεγαλύτερη ευελιξία σκέψης και να ξεπερνούν εμπόδια, στεγανά, στερεότυπα, ego games.
  • Να ελέγξουν συμπεριφορές και αντιδράσεις που περιορίζουν στη επίτευξη των αποτελεσμάτων, να αποστασιοποιούνται από κακότροπες προκλήσεις και να αποφεύγουν να παίρνουν τα θέματα «επι προσωπικού» ώστε να μπορούν με μεγαλύτερη καθαρότητα σκέψης να αντιμετωπίζουν καταστάσεις, με περισσότερη αυτοπεποίθηση.

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.